Το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωνοιού στη Θεσσαλία αύριο Τετάρτη
10 May 2022
Το δρόμο από Ιτέα έως Πέτρινο συντηρεί και βελτιώνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας
10 May 2022

ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΡΩΓΟΣ ΤΗΣ 29ΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ο Δήμος Μουζακίου και το Ν.Π.Δ.Δ. ( Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) είναι βασικοί αρωγοί στη διοργάνωση της 29ης Πολιτιστικής Συνάντησης Παιδιών που πραγματοποιεί στο Νομό Καρδίτσας ο Λαογραφικός Όμιλος «Καραγκούνα», σε συνεργασία και με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας, το Δήμο Καρδίτσας και την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις είναι από τις πρώτες που γίνονται μετά από δυο χρόνια πανδημίας στη χώρα μας.

Από 11 έως και 15 Μαΐου, τα παιδιά τραγουδούν, παίζουν, γνωρίζουν, χορεύουν, στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση ένα λαμπερό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον του πολιτισμού, της παράδοσης και του τόπου μας.

Προσκεκλημένοι συμμετέχοντες της φετινής διοργάνωσης είναι παιδιά από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, αλλά και από αρκετές περιοχές της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, η Λάρισα, η Νάουσα, η Αίγινα κ.α., τα οποία θα γεμίσουν με όμορφα «χρώματα» ζωής το Μουζάκι και την Καρδίτσα όπου θα παρελάσουν και θα δώσουν ως επί το πλείστον χορευτικές παραστάσεις.

Ειδικά στην πόλη του Μουζακίου, με μέριμνα του Δήμου, έχει προγραμματιστεί το απόγευμα της Τετάρτης 11/5/2022, παρέλαση στην οδό Καραϊσκάκη με εκκίνηση από το ύψος του Δημαρχείου και κατάληξη την κεντρική πλατεία στην οποία θα χορέψουν τοπικά συγκροτήματα.

Στις εκδηλώσεις ιδιαίτερα ενεργός θα είναι ο ρόλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Τυφλοκωφών, Γονέων, Κηδεμόνων Τυφλοκωφών Παιδιών και Φίλων Αυτών «Το Ηλιοτρόπιο», του οποίου στελέχη ετοιμάζουν χάπενινγκ με παραδοσιακά παιγνίδια και δημιουργία παραμυθιού με τα παιδιά μικρούς πρωταγωνιστές. Παράλληλα, θα προσφέρονται στο κοινό εδέσματα που θα έχουν φτιαχτεί από τους διοργανωτές ειδικά για την περίσταση.

Επίσης, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο Μουζάκι περιλαμβάνει και ντύσιμο ενός δένδρου με πλεκτά φίλων του Συλλόγου.

Να σημειωθεί ότι οι αποστολές των παιδιών με τις/τους συνοδούς τους φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας του Δήμου Μουζακίου για όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

ΔΗΛΩΣΗ TOY ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης επισήμανε: «Μετά από δυο χρόνια αναστολής της διοργάνωσης εκδηλώσεων λόγω πανδημίας, τα παιδιά ανέλαβαν να επαναφέρουν τον τόπο στην πολιτιστική κανονικότητα. Η 29η Συνάντησή τους σκορπά μεγάλη χαρά και ικανοποίηση στον κόσμο και αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή μια νέα εκκίνηση στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας. Υποδεχόμαστε με αγάπη τους μικρούς «πρεσβευτές» του πολιτισμού και της παράδοσης στο Μουζάκι και με τη στήριξη που παρέχουμε ως Διοίκηση στην όμορφη διοργάνωση του «Λ.Ο. Καραγκούνα», αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι η ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής είναι προτεραιότητα και μέλημα όλων μας».

 

Comments are closed.

%d bloggers like this: