ΣΤΙΣ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
20 April 2022
Αντιπλημμυρικά έργα 3,1 εκατ. σε Κερασιά και Κανάλια Μαγνησίας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
20 April 2022

Ξεκινούν έργα οδικής ασφάλειας σε Δήμους των Τρικάλων και αντιπλημμυρικής προστασίας στον Παλαιοχωρίτη ποταμό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας νέο αντιπλημμυρικό έργο για την αποκατάσταση τμημάτων του οδικού δικτύου, της κοίτης και των αναχωμάτων του ποταμού Παλαιοχωρίτη καθώς και ρεμάτων σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού ένταξης 2,8 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Συνεχίζουμε με έργα ουσίας που συμβάλλουν στην πρόληψη και ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.« Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες έχουμε σε εξέλιξη ένα ευρύ πρόγραμμα αντιπλημμυρικών έργων άνω των 50 εκατ. ευρώ με παρεμβάσεις που χρειάζεται η περιοχή αλλά και που απαιτεί η εποχή. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα πλέον είναι συχνά, απρόβλεπτα, εκδηλώνονται εκτός εποχής, χαρακτηρίζονται από μικρή διάρκεια αλλά σφοδρή ένταση και προκαλούν μεγάλες ζημιές. Με σύμμαχο τη φύση συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος, των υποδομών, των περιουσιών και των ανθρώπων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Οι παρεμβάσεις

 

Οι εργασίες αφορούν στην αποκατάσταση σημείων σε τμήματα του οδικού δικτύου κυρίως στον Δήμο Μετεώρων αλλά και σε περιοχές των Δήμων Τρικκαίων, Πύλης και Φαρκαδόνας, στην κοίτη και στα αναχώματα στον ποταμό Παλαιοχωρίτη στο Δήμο Μετεώρων αλλά και σε ρέματα σε περιοχές της Π.Ε. Τρικάλων. Οι εργασίες αποκατάστασης πρόκειται να πραγματοποιηθούν σε σημεία όπου εμφανίζονται:

• κατολισθήσεις στα πρανή των οδών

• υποχώρηση οδοστρώματος

• καταστροφή τεχνικών έργων, ήτοι κατάρρευση τμημάτων επενδεδυμένων τάφρων απορροής ομβρίων, έμφραξη φρεατίων συλλογής υδάτων και σωληνωτών οχετών από φερτά υλικά

• καταστροφή ερεισμάτων

• εισροή φερτών υλικών από χειμάρρους στο οδόστρωμα των οδών και βλάβες σε αυτό

• καταστροφή αναχωμάτων ποταμών και χειμάρρων

• καταστροφή επένδυσης αναχωμάτων με συρματοκυλίνδρους

• εισροή φερτών υλικών στις κοίτες των ποταμών και χειμάρρων

 

Comments are closed.