Διεθνής Ημέρα Μουσείων με ελεύθερη είσοδο – «Μουσεία, Αειφορία και Ποιότητα Ζωής»
18 May 2023
Εκλογές 2023: Μηχανισμός συλλογής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ
18 May 2023

Άκης Σκέρτσος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επαναφορά του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων ελεύθερων επαγγελματιών

Βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας το κόμμα ότι σχεδιάζει την επαναφορά του συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους, με αιχμή δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου.

«Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ό,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους» σημειώνει σε δήλωσή του ο κ. Σκέρτσος.

«Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημένο πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν ‘βγαίνει’ χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία» προσθέτει.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σκέρτσος «όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους. Την Κυριακή λέμε “ναι” στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και “όχι” στη δεύτερη φορά στη συμφορά», καταλήγει.

Για «ανατριχιαστική» δήλωση έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. «Όχι μόνον σκοπεύουν να επαναφέρουν το 20% κρατήσεις υπέρ ΕΦΚΑ στους ελεύθερους επαγγελματίες (μέτρο που κατά κοινή ομολογία κατέστρεψε πολλούς ανθρώπους) αλλά και το 100% προκαταβολής του Φόρου καθώς αν προσέξετε την προκαταβολή του 100% του φόρου την θεωρεί ‘απολύτως δίκαιο μέτρο’» ανέφερε.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: