Εφιάλτης στην Κρήτη: 46χρονος κακοποιούσε επί 6 χρόνια την σύζυγό του και τα τρία ανήλικα παιδιά του
16 March 2022
Πως να κόψετε το κάπνισμα
16 March 2022

Έμβόλιο: Η Pfizer ζητά από τον FDA να εγκρίνει την τέταρτη δόση

Η Pfizer ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει την τέταρτη δόση του εμβολίου της κατά του κορονοϊού για τους ενήλικες άνω των 65 ετών.

Το αίτημα αυτό βασίζεται στα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στο Ισραήλ εν μέσω ενός κύματος της πανδημίας που οφειλόταν στη μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσαν οι Pfizer/Biontech.

Σύμφωνα με την Pfizer και τη BioNTech, τα δεδομένα από το Ισραήλ δείχνουν ότι «μια επιπλέον αναμνηστική δόση εμβολίου τεχνολογίας mRNA αυξάνει την αποτελεσματικότητα και μειώνει τα ποσοστά των μολύνσεων και της σοβαρής νόσησης».

Για τον λόγο αυτό οι εταιρείες ζήτησαν από τον FDA να εγκρίνει τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης.

Το Ισραήλ ήταν η πρώτη χώρα που ξεκίνησε να χορηγεί τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού από τις αρχές Ιανουαρίου στους άνω των 60 ετών, ενώ από τα τέλη του ίδιου μήνα το πρόγραμμα επεκτάθηκε για όλους τους ενήλικες άνω των 18 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Η τέταρτη δόση εμβολίου επιτρέπει να παραχθούν τρεις με πέντε φορές περισσότερα αντισώματα σε σχέση με την τρίτη δόση, σύμφωνα με το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Ήδη κάποιες χώρες –όπως η Δανία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Σουηδία– χορηγούν τέταρτη δόση εμβολίου σε συγκεκριμένες πληθυσμιακές ομάδες, όπως οι πιο ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες.

newsit

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: