Τι θα γίνει στην ΕΕ αν πέσει η γερμανική κυβέρνηση
17 January 2024
Αναβλήθηκε για 15 Μαΐου η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων συμβασιούχων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας της ΔΥΠΑ (+Φωτο +Βίντεο)
17 January 2024

Έργα των Πικάσο, Γκόγια και Ρέμπραντ χάθηκαν σε πυρκαγιά σε γκαλερί

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Σιάτλ, την περασμένη Παρασκευή, κάποιος πιθανότατα άναψε τη φωτιά σε δρόμο πίσω από τη γκαλερί για να ζεσταθεί από το κρύο και στη συνέχεια οι φλόγες εξαπλώθηκαν στο τριώροφο κτήριο.

Κανείς δεν τραυματίστηκε, είπε η διευθύντρια της Davidson Galleries, Ρεμπέκα ΜακΝτόλαντ στο CNN, πρόσθεσε όμως ότι πολλά βραβευμένα έργα της συλλογής της γκαλερί υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

«Μεγάλο μέρος της ελπίζουμε να σωθεί» είπε η ΜακΝτόναλντ σημειώνοντας ότι θα περάσουν εβδομάδες μέχρι να εξακριβωθεί η έκταση της ζημιάς.

Η Davidson Galleries είναι γνωστή για την πώληση έργων σε χαρτί και είχε προγραμματίσει να μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής της από την Pioneer Square του Σιάτλ σε έναν νέο χώρο στην κοντινή οδό 85 Yesler Way. Κατά την προετοιμασία για τη μετακόμιση, πολλά πολύτιμα έργα είχαν μεταφερθεί από την αποθήκη σε άλλους χώρους και ήταν εκτεθειμένα σε κίνδυνο.

«Αισθάνομαι περισσότερο λυπημένος για τους σύγχρονους καλλιτέχνες που μας εμπιστεύτηκαν τα έργα τους» δήλωσε ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Σαμ Ντέιβιντσον.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: