Σταθερά μπροστά ή επιστροφή στις περιπέτειες
10 April 2023
Καρδίτσα: 50 νέες ομπρέλες στον ουρανό της οδού Παλαιών Μαστόρων (+Φωτο +Βίντεο)
10 April 2023

Έφη Αχτσιόγλου: Τεράστια η ανευθυνότητα της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη

Τεράστια ανευθυνότητα και ερασιτεχνισμό απέναντι σε ένα πολύ κρίσιμο θέμα καταλόγισε η Έφη Αχτσιόγλου στην κυβέρνηση, αναφερόμενη στη ρύθμιση για το κόμμα Κασιδιάρη.

«Η ναζιστική, καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση δεν έχει καμία θέση στον πολιτικό βίο, η θέση της είναι στη φυλακή», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Open».

«Είμαστε 40 μέρες πριν τις εκλογές και συζητάμε ακόμα αν η ρύθμιση έπρεπε να είναι έτσι ή έπρεπε να έχει προστεθεί κάτι άλλο. Δεν μπόρεσε η κυβέρνηση επί 4 χρόνια να φέρει μία ρύθμιση η οποία να έχει αποτέλεσμα για να αποκλειστεί αυτό το κόμμα;» διερωτήθηκε.

Τόνισε, παράλληλα, ότι «σε αυτόν τον ερασιτεχνισμό εμείς δεν συμμετέχουμε» και υπενθύμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είχε εντοπίσει εξαρχής ότι η ρύθμιση της Ν.Δ. είναι προβληματική, ότι θα είναι αλυσιτελής. Κατεβάσαμε δύο σχετικές τροπολογίες, μία που είχε πιο συγκεκριμένα πολιτικά χαρακτηριστικά και μία με αμιγώς τυπικό κριτήριο, που προέβλεπε ως μόνο λόγο αποκλεισμού συνδυασμού την ποινική καταδίκη υποψηφίου του για συγκεκριμένα εγκλήματα, ενσωματώσαμε την πρόταση  του κ. Αλιβιζάτου και επιμείναμε στη Βουλή. Η Ν.Δ. αρνήθηκε κάθε διάλογο για να είναι η ρύθμιση αποτελεσματική, σε σημείο που αναρωτιόμαστε αν είναι ανίκανη, αν δεν μπορεί ή δεν θέλει να το κάνει».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι πως η κυβέρνηση καταλήγει να διαφημίζει τη Χρυσή Αυγή» και «όλο αυτό το χρονικό διάστημα ο Κασιδιάρης από τη φυλακή κάνει εκπομπές».

Χρήστος Τζανερίκος: Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου

Σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου πως η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό, απάντησε ότι «πρόκειται για μία αδιανόητη, ασύλληπτη δήλωση, η οποία έχει ξεπεράσει κάθε λογική και κάθε φραγμό στον δημόσιο διάλογο. Είναι ανήκουστο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να καταγγέλλει την αξιωματική αντιπολίτευση ότι θέλει νεκρό. Προφανώς και ζητάμε την αποπομπή του».

Έθεσε, τέλος, τα εξής ερωτήματα: «Είναι ασφάλεια ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και η Αστυνομία δεν μπορούν να προστατεύσουν ένα 12χρονο παιδί που κακοποιήθηκε; Είναι ασφάλεια να καταγγέλλονται διασυνδέσεις της “Greek mafia” με ανώτερα κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, ακόμη και με το γραφείο του υπουργού, και να μην δίνονται απαντήσεις; Είναι ασφάλεια να έχουμε καθημερινά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών και αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας; Είναι ασφάλεια ο αρχαιολόγος στη Μύκονο που πήγαινε στη δουλειά του να πέφτει θύμα άγριου ξυλοδαρμού;».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: