Πάτρα: Βρέθηκε η κλεμμένη λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους – Σε μια σύλληψη προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ
10 February 2022
Στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο έλεγχος της παραγωγής, εμπορίας και υγείας του φυτωριακού υλικού που πωλείται σε αγρότες
10 February 2022

Αγρίνιο: Τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι για την απόρριψη μασκών και rapid ή self test

Στο Αγρίνιο μάλλον δεν θα ξαναδούμε χρησιμοποιημένη μάσκα στο δρόμο. Η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους σε αρκετά σημεία της πόλης και καλά έκανε. Καμία δικαιολογία λοιπόν για εκείνον που θα συνεχίζει να πετάει μολυσματικά ιατρικά υλικά όπου θέλει.

Τρεις ακόμη ειδικοί κάδοι για τη συγκέντρωση μολυσματικού ιατρικού υλικού (hospitalbox) σχετιζόμενου με τον COVID-19 τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Αγρινίου.

Οι κάδοι τοποθετήθηκαν στην πλατεία Παναγοπούλου, στον Άγιο Κωνσταντίνο και στο ΙΚΑ Αγρινίου. Ήδη, τους τελευταίους μήνες, λειτουργούν 30 σταντ σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους όπου οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν χρησιμοποιημένες μάσκες μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, χαρτομάντιλα, rapid ή self test όπως και κάθε είδους υγειονομικού υλικού προς απόρριψη.

Οι νέοι κάδοι τοποθετήθηκαν από την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης παρουσία του αρμόδιου Αντιδήμαρχου και του προιστ. Τμήματος Αποκομιδής Θ. Κομματά.

«Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που στοχεύει στη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων. Ξεκινήσαμε πριν από λίγους μήνες την τοποθέτηση των ειδικών κάδων και συνεχίζουμε με την προσθήκη τριών ακόμη σημείων όπου οι πολίτες μπορούν να εναποθέτουν χρησιμοποιημένα μολυσματικά υλικά.

Πλέον, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βλέπουμε χρησιμοποιημένες μάσκες στους δρόμους. Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι αυτήν την περίοδο, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να διαχειριζόμαστε με υπευθυνότητα τα απορρίμματα μας», ανέφερε σχετικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χριστόφορος Παπαδημητρίου.

Πριν σας αναφέρουμε τις θέσεις που έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί κάδοι, να επισημάνουμε πως θα έπρεπε να μπούνε περισσότεροι σε εξωτερικούς χώρους αλλά και να μας ενημερώσουν από τον Δήμο, που κατευθύνονται αυτού του είδους τα απόβλητα μετά την συγκέντρωση τους. 

Τα σημεία που έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί κάδοι στο Δήμο Αγρινίου είναι:

Α. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

1. Κοινωνικό Παντοπωλείο

2. Αστυνομικό Μέγαρο

3. ΙΚΑ

4. Εφορία

6. Πυροσβεστική

7. Δημαρχείο και σε διάφορες υπηρεσίες

8.Πρώην Δημαρχεία της πόλης

9. Βιβλιοθήκη

10. ΚΕΠ

11. Δ/ΝΣΗ Πληροφορικής, Παιδείας

12. Τράπεζα της Ελλάδος

26. Δημοτικός Κινηματογράφος

27. Κλειστό Γυμναστήριο και Κολυμβητήριο

29. Γήπεδο Παναιτωλικού

30. Κοινωνικό Ιατρείο

ΒΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

1. Κεντρική Πλατεία

2. Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου

3. ΙΚΑ

4. Συντριβάνι

in.gr

Comments are closed.