Παλαμά – πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού: Έως 600 ευρώ η “ταρίφα”
23 Νοεμβρίου 2021
Σέρρες: 8 σκυλιά αργοπέθαιναν δεμένα χωρίς νερό και τροφή
24 Νοεμβρίου 2021

Αθανάσιος Ακρίβος : Η βία έναντι των γυναικών, πρέπει να αναγνωρίζεται έγκαιρα, να κατακρίνεται και να τιμωρείται.

Μια μέρα που δεν θα έπρεπε να υπάρχει !

Αθανάσιος Ακρίβος : Η βία έναντι των γυναικών, πρέπει να αναγνωρίζεται έγκαιρα, να κατακρίνεται και να τιμωρείται.

Το μήνυμα του Επικεφαλή της παράταξης “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια” και Περιφερειακού Συμβούλου Θεσσαλίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Η κακοποίηση των γυναικών αποτελεί μείζον θέμα προβληματισμού κάθε κοινωνίας. Η βία κατά των γυναικών δεν γνωρίζει σύνορα, δεν γνωρίζει θρησκείες, δε γνωρίζει πολιτισμούς. Τα στατιστικά στοιχεία είναι πραγματικά εξαιρετικά ανησυχητικά για το τι συμβαίνει σε όλον τον πλανήτη.

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, αποτελεί μία ευκαιρία να προβληματιστούμε, να ενημερώσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να αναλογιστούμε τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες, τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε να προσπαθήσουμε να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, φορείς και πολίτες, όται κάθε γυναίκα δικαιούται, να ζει σε ένα κόσμο απαλλαγμένο από βία και φόβο, απολαμβάνοντας το πιο θεμελιώδες δικαίωμα της σωματικής και ψυχολογικής της ακεραιότητας και ασφάλειας.

Η βία και κάθε μορφή της, έναντι των γυναικών πρέπει να αναγνωρίζεται έγκαιρα, να κατακρίνεται και να τιμωρείται. Στην Ελλάδα υπάρχουν σύλλογοι που υποστηρίζουν τα δικαιώματα των γυναικών και είναι πάντα σε θέση να παρέχουν συμβουλευτική και ψυχολογική βοήθεια σε κακοποιημένες γυναίκες. Η Ελληνική αστυνομία επίσης έχει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό στη διαχείριση της ενδοοικογενειακής βίας.

Η βία κατά των γυναικών είναι μια πανδημία χωρίς εμβόλιο !
Στην πραγματικότητα, στα χρόνια της πανδημίας, υπήρξε σαφές αύξηση του αριθμού των γυναικών που ζήτησαν βοήθεια.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της στις 17 Δεκεμβρίου 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών για να αναδείξει ένα σημαντικό πρόβλημα με παγκόσμια διάσταση.

Ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στη βία κατά των γυναικών !

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ – Η βία κατά των γυναικών είναι υπόθεση όλων μας !

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: