Διήμερο εκδηλώσεων για την ανακύκλωση διοργανώνει ο ΕΟΑΝ στη Βίλα Καζούλη,
20 November 2019
Ανακοινώθηκαν πέντε συν μία δράσεις της κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό
20 November 2019

Αλήθειες και ψέματα για τον καρκίνο του μαστού – Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ο καρκίνος του μαστού είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα για να αντιμετωπίζεται επιφανειακά και χωρίς έλεγχο. Οι εξετάσεις και ο έλεγχος που πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο μπορεί να είναι σωτήρια για την υγεία. Άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις το άτομο δε γνωρίζει ότι έχει νοσήσει. Πρέπει πάντα να γίνεται εξέταση, ενημέρωση άρα και πρόληψη του καρκίνου ειδικά πριν εξελιχθεί.

O πόνος στο στήθος είναι ένδειξη όγκου
Δεν ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις. Κατά κανόνα ο καρκίνος δεν προκαλεί πόνο, ιδιαίτερα όταν δεν έχει μεγάλο μέγεθος. Ο πόνος συνήθως εμφανίζεται σε πολύ προχωρημένα στάδια οπότε το άτομο είθισται να το ξέρει ήδη. Ο πόνος δεν είναι απόδειξη όγκου. Στις πλείστες περιπτώσεις είναι πόνος περιόδου, από αντισυλληπτικά, φλεγμονή, να πιέστηκε κάπου εκείνο το σημείο κλπ.

Η αυξητική στήθους αυξάνει την πιθανότητα
Όχι δεν έχει αποδειχθεί κάποιος συσχετισμός μεταξύ της προσθετικής στήθους και της εμφάνισης όγκου.

Τα αποσμητικά είναι καρκινογόνα
Δεν έχει αποδειχθεί κάτι τέτοιο σε επίπεδο ερευνών, πειραμάτων, κλινικής μελέτης κλπ.

Η χειρουργική επέμβαση κατά του καρκίνου τον εξαπλώνει
Οι ειδικοί χειρούργοι γνωρίζουν πως να απομακρύνουν τα καρκινικά στελέχα χωρίς να εξαπλωθεί ο καρκίνος σε άλλα όργανα και σημεία. Η χειρουργική επέμβαση είναι συχνά η θεραπεία κατά του καρκίνου. Ειδικά σε περιπτώσεις χειρουργείου, οι γιατροί ξέρουν ακριβώς πώς να προφυλάξουν το υπόλοιπό σώμα από τον καρκίνο.
Είμαι πολύ νέα για να ανησυχώ για τον καρκίνο του στήθους.
Παρόλο που είναι fact ότι ο κίνδυνος για την εμφάνιση του καρκίνου του στήθους αυξάνεται όσο μεγαλώνει η ηλικία μας, όλες οι γυναίκες έχουν τον κίνδυνο να νοσήσουν. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι αυτός ο κίνδυνος έχει υψηλές ή χαμηλές πιθανότητες επιβεβαίωσης. Υπάρχει όμως.

Κάνοντας ετήσια μαστογραφήματα κινδυνέυω από τη ραδιενέργεια
Σε ηλικία άν των 40 ετών μία μαστολογική εξέταση τον χρόνο είναι ικανή να σώσει ζωές. Προφανώς είναι καλύτερο να προλαβαίνει κανείς τις πιθανότητες πριν γίνει κάτι. Πάντως το υπερηχογράφημα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της μαστογραφίας. Η μαστογραφία σε μικρότερες ηλικίες δε χρησιμοποιείται ως μέθοδος ανίχνευσης. Αποφεύγεται.

Αν δεν πιάσω κάτι ύποπτο στο στήθος μου δεν πάω στον γιατρό
Κακώς. Διότι για να μπορέσει ένας άνθρωπος να νιώσει κάτι την ώρα που ψηλαφίζει το στήθος του, υπάρχει ήδη θέμα. Το θέμα έχει να κάνει με το ότι ο όγκος θα έχει φτάσει σε μεγάλο μέγεθος για να μπορεί να τον αγγίξει κανείς. Ο γιατρός σε περίπτωση που γίνονταν εξετάσεις θα τον είχε ανιχνεύσεις μήνες ή και χρόνια πριν.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: