Προβλήματα στην παραγωγή ελαιολάδου λόγω περιορισμών μετακίνησης
17 Νοεμβρίου 2020
ΕΕ : 280 εκατ. για το περιβάλλον, τη φύση και τη δράση για το κλίμα
17 Νοεμβρίου 2020

Ανάρτηση – γροθιά νοσηλεύτριας στο Αχιλλοπούλειο

Γροθιά στο στομάχι αποτελεί η ανάρτηση στο facebook νοσηλεύτριας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, η οποία με μία μόλις φωτογραφία του χεριού της, μετά από ώρες μέσα στην ειδική στολή προστασίας από τον κορονοϊό, δίνει μια εικόνα για τις εξαντλητικές συνθήκες κάτω από τις οποίες προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Η νοσηλεύτρια Σουζάνα Ζαχαράκη, η ανάρτηση της οποίας «ταξιδεύει» με γρήγορους ρυθμούς από προχθές το βράδυ, στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, κατακεραυνώνει όσους αυτές τις εφιαλτικές ημέρες επίθεσης του κορονοϊού, αισθάνονται ότι περνούν δύσκολα…

«Σεβαστείτε λίγο και κάποιους άλλους που πραγματικά υποφέρουν, πόσο θράσος πια!!!», αναρωτιέται κάτω από τη φωτογραφία του χεριού της, με τα δάχτυλα να έχουν αλλοιωθεί από την πολύωρη χρήση γαντιών.

«Φεύγεις από τη δουλειά σου στις 00:30, αντί να φύγεις 23:00, γυρίζεις σπίτι σου στις 01:00… Φοράς τα γάντια σου συνεχόμενα, από τις 14:30 και την ίδια στολή του αστροναύτη 6 ώρες χωρίς διακοπή!!!», αναφέρει και προσθέτει:

Στη βάση από τα προστατευτικά γυαλιά της στολής σου, λιμνάζει νερό από τον ιδρώτα σου, από το πρώτο μισάωρο της νοσηλείας που μπαινοβγαίνεις σε δωμάτια με θετικά κρούσματα covid-19. Δεν έχεις άλλη επιλογή από το να προσπαθήσεις να αγνοήσεις το γεγονός πως δεν βλέπεις πια πάρα ελάχιστα, με το πάνω μέρος από τα γυαλιά, συνεχίζεις έτσι και χωρίς ανάσα για 6 ώρες!!! Φλεβοκεντάς τους αρρώστους από εμπειρία και επαγγελματικό ένστικτο, ζητάς την βοήθεια τους για να δεις λεπτομέρειες που δεν βλέπεις πια… Μας δίνουν ευχές από την καρδιά τους και μας λυπάται η ψυχή τους, το λένε και το εννοούν… Η μόνη μας αναγνώριση, κανείς σας άλλος δεν μπορεί να φανταστεί την τραγική πραγματικότητα της δικής μας πλευράς!!!

Εσείς βολτάρετε στην παραλία, βγάζετε φώτο με τις μασκούλες σας και νομίζετε πως είσαστε αγνώριστοι και πως περνάτε δύσκολα!!! Να διαβάζεις και τα σχόλια εκπαιδευτικών για το πόσο δύσκολα περνάνε στα σχολεία και να θες να ανέβεις στα κάγκελα να κάνεις τον κόκορα!!!

Σεβαστείτε λίγο και κάποιους άλλους που πραγματικά υποφέρουν, πόσο θράσος πια!!!

Προσπαθείς να ανοίξεις το κινητό στις 02:00 πια το χάραμα που βρίσκεις χρόνο, από το μεσημέρι που έχεις να το πιάσεις στα χέρια σου, γιατί χρειάζεσαι και 1 ώρα κάθε τέλος της βάρδιας, που ξετομαριαζόμαστε με καυτό νερό και απολυμαντικα!!!

Και τι σου γράφει το κινητό σου;

Δαχτυλικό αποτύπωμα δεν αναγνωρίζεται!!!

Λογικό είναι, εδώ δεν αναγνωρίζουμε εμείς τα χέρια μας, …για τα σημάδια στο πρόσωπο, καλύτερα να αποφύγω να τα φωτογραφίσω!!!

Ας μην βλέπουμε τον εαυτό μας χρόνια μετά, αν επιβιώσουμε, στην αθλιότητα μιας πραγματικότητας… που θα ευχηθώ, όσοι υπηρετούμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κάποια στιγμή να ξεπεράσουμε και τίποτα, να μην μας την θυμίζει!!!».

Πηγή : taxydromos.gr

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: