Δραματική η κατάσταση στο “Αχιλλοπούλειο” με σκηνές στρατού
23 Νοεμβρίου 2020
Γιατί θέριεψε ο κορωνοϊός σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη
23 Νοεμβρίου 2020

Ανακοινώθηκε η κατανομή έκτακτης επιχορήγησης των δήμων με 50 εκ. ευρώ

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών η κατανομή της έκτακτης επιχορήγησης των δήμων της χώρας, ύψους 50 εκ. ευρώ για την κάλυψη έκτακτων αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού.

Η τρίτη κατά σειρά έκτακτη επιχορήγηση των δήμων κατανέμεται στους 332 δήμους της χώρας «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορονοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώςκαι λοιπές δαπάνες τους».

Ωστόσο οι απώλειες εσόδων των δήμων είναι κατά πολύ μεγαλύτερες, ενώ λόγω της αβέβαιης εξέλιξης της πανδημίας, αβέβαιο είναι για πόσο διάστημα οι δήμοι αφενός θα στερούνται των εσόδων και αφετέρού, θα επιβαρύνονται με τις έκτακτες δαπάνες covid. Η συζήτηση πάντως στους κόλπους της Αυτοδιοίκησης παραμένει ανοιχτή και με αίτημα την περαιτέρω οικονομική στήριξη των δήμων.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: