Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδιάζει και υλοποιεί σημαντικά έργα νερού Ο Κ. Αγοραστός στη Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Πηνειού
7 March 2023
Πίσω στις ΗΠΑ οι επιζώντες Αμερικανοί που απήχθησαν στο Μεξικό
8 March 2023

Ανδρουλάκης: Στη βαριά σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη η συνεδρίαση της ευρωομάδας S&D στην Αθήνα

Το προεδρείο της Ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) κατόπιν πρόσκλησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη θα συνεδριάσει το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου 2023 στην Αθήνα, με τον πρόεδρο Ν. Ανδρουλάκη να αναφέρει ότι «η συνεδρίαση μας διεξάγεται στη βαριά σκιά της ανείπωτης πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη».

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση του Προεδρείου της Ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την κοινωνική κατοικία, την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και την εργασιακή επισφάλεια των νέων στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 9:00 οι ευρωβουλευτές θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και θα ενημερωθούν για το διαχρονικό αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

Ακολούθως θα λάβει χώρα κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα με προσκεκλημένους ομιλητές τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθώς και τους δημοσιογράφους Τάσο Τέλλογλου και Γιάννη Σουλιώτη.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η συμπεριληπτικότητα και η ενεργειακή φτώχεια θα απασχολήσουν επίσης τις παράλληλες συνεδριάσεις των ευρωβουλευτών.

Η επικεφαλής των S&D Iράτσε Γκαρθία αναφέρθηκε στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ελληνικό λαό και σε όλους εκείνους που θρηνούν για τους συγγενείς τους. «Αυτό το ατύχημα δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε να συμβεί ξανά στο μέλλον κάτι παρόμοιο», δήλωσε.

Η κ. Γκαρθία ανέφερε επίσης πως «εμείς οι Σοσιαλιστές και οι Δημοκράτες ερχόμαστε στην Αθήνα για να στηρίξουμε το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής στις προσπάθειές του να προωθήσει την κοινή μας ευρωπαϊκή ατζέντα, η οποία περιλαμβάνει τη μεταρρύθμιση της οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, ώστε να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τρόικες.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους, ώστε να μη χρειάζεται να μεταναστεύσουν, θέλουμε να εξασφαλίσουμε οικονομικά προσιτή στέγαση και θέλουμε επίσης να προστατεύσουμε τη δημοκρατία από κάθε αυταρχικό νόμο που μπορεί να υπονομεύσει την ελευθερία του Τύπου ή το κράτος δικαίου, όπως είδαμε με τη σημερινή κυβέρνηση. Είναι καιρός για αλλαγή στην Ελλάδα και θέλουμε να αναδείξουμε πώς είναι μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε πως «η συνεδρίαση μας διεξάγεται στη βαριά σκιά της ανείπωτης πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη και ανέδειξε την αδυναμία της πολιτείας να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών.

Κατά τις εργασίες μας θα συζητήσουμε για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία όπως η εργασιακή επισφάλεια των νέων, η ενεργειακή φτώχια, η λειτουργία του κράτους δικαίου, ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και η αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στέγασης.

Οφείλουμε στη νέα γενιά ένα καλύτερο μέλλον με ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και εξασφαλίζει βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη οικονομική ανάπτυξη».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: