Βρέθηκε το εγκεφαλικό «μονοπάτι» πρόκλησης της ημικρανίας, ελπίδες για δημιουργία νέων αποτελεσματικών φαρμάκων
7 July 2024
Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα της Καρδίτσας προσδίδουν πρόσθετη αξία και μπορούν να πιστοποιηθούν
7 July 2024

Ανδρουλάκης: Το «επιτελικό κράτος» είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας

Με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα, συναντήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Λέσβο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, που επέκρινε έντονα τη κυβέρνηση για το «επιτελικό κράτος» και την απουσία ενίσχυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Οι μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση με πόρους και δυνατότητες ώστε να είναι πιο κοντά στον πολίτη, δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς, αυτό που ονομάζεται  “επιτελικό κράτος” είναι μια κλειστή ομάδα εξουσίας, χωρίς να διαχέονται οι δυνατότητες και ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών, την αυτοδιοίκηση, τα επιμελητήρια, ώστε όλοι μαζί να μπορούμε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε μεγάλα σχέδια για την πατρίδα μας», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Χαρακτήρισε δε στρεβλή τη στόχευση της κυβέρνησης ως προς την αξιοποίηση των πόρων  του Ταμείου Ανάκαμψης.

«Η Ευρώπη έδωσε δισεκατομμύρια ευρώ για να ανασυγκροτηθεί η παραγωγική βάση της πατρίδας μας, κάτι που δυστυχώς αποδεικνύεται καθημερινά ως μια ακόμα χαμένη ευκαιρία», επισήμανε.

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους και αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων.

«Δυστυχώς και εδώ – όπως και σε άλλα μέρη της χώρας – υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα όπως είναι η υποβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Είναι για εμάς βασική προτεραιότητα να ανασυγκροτηθεί η δημόσια υγεία, διότι οι υπηρεσίες υποβαθμίζονται παρά τον αγώνα που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές και αυξάνεται το κόστος περίθαλψης δεδομένων των ολιγοπωλίων σε αυτόν τον τομέα», είπε.

Απευθυνόμενος στον δήμαρχο Μυτιλήνης, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Τον Παναγιώτη (Χριστόφα) τον γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια. Μας τιμά ιδιαίτερα ότι ένας νέος άνθρωπος έχει πια αυτόν τον σημαντικό ρόλο για να βοηθήσει τον τόπο του ως δήμαρχος Μυτιλήνης», υπογράμμισε και υπενθύμισε τις πρωτοβουλίες του κατά τη θητεία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα θέματα της πιλοτικής βίζας και του μειωμένου ΦΠΑ.

ΠΑΣΟΚ: Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: