Προσλήψεις 5 συμβασιούχων
24 September 2020
Έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας
24 September 2020

Ανθρωπιστική βοήθεια των δήμων της Αττικής προς τους πληγέντες στον νομό Καρδίτσας

Την αλληλεγγύη τους και την έμπρακτη συμπαράσταση προς τους κατοίκους του νομού Καρδίτσας, που χτυπήθηκαν από τη σφοδρή κακοκαιρία και τον κυκλώνα «Ιανό», δρομολογούν πολλοί δήμοι της Αττικής. Με πρωτοβουλία είτε των δημάρχων είτε της Περιφέρειας, διοργανώνονται δράσεις για τη συλλογή τροφίμων μακράς διαρκείας και ειδών πρώτης ανάγκης και υγιεινής, ώστε να σταλούν ως βοήθεια στους πληγέντες.

Ανάμεσα στα είδη που συλλέγονται είναι εμφιαλωμένα νερά, ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, καφές, αλεύρι, γάλα εβαπορέ, κονσέρβες, δημητριακά, λάδι, αλλά και κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, ωστόσο οι δήμοι εξέφρασαν την παράκληση, ειδικά τα σεντόνια και οι πετσέτες να είναι είτε καινούργια, είτε μεταχειρισμένα αλλά καθαρά, ώστε να χρησιμοποιηθούν άμεσα από τους πληγέντες.

Έτσι, ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας ξεκίνησε πρώτος και ήδη συλλέγει τα είδη αυτά (σήμερα 24/9 και αύριο 25/9), από τις 9 π.μ. έως και τις 4 μ.μ. στο παλαιό δημαρχείο της Νέας Χαλκηδόνας.

Ο δήμος Διονύσου (σήμερα έως και το Σάββατο 26/9) από τις 10 π.μ. έως και τη 1 μ.μ. στα Πολιτιστικά Κέντρα Αγίου Στεφάνου και Διονύσου.

Ο δήμος Κηφισιάς καθημερινά έως και την ερχόμενη Δευτέρα (28/9) από τις 9 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. στο Δημαρχείο της πόλης και στο κτίριο του ΝΠΔΔ «Κοινωνική Μέριμνα». Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα μεταφερθούν με τη συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς την ερχόμενη (Τρίτη 29/9) και θα παραδοθούν στις αρμόδιες τοπικές Αρχές.

Από εκεί και πέρα, ειδικά για αύριο Παρασκευή (25/9) από τις 10 π.μ. έως και τις 2 μ.μ. έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση βοήθειας:

Ο δήμος Αγίας Παρασκευής στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ο δήμος Αμαρουσίου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού.

Ο δήμος Γλυφάδας στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο δήμος Δάφνης-Υμηττού στην πλατεία Δημαρχείου Δάφνης και στην πλατεία παλαιού δημαρχείου Υμηττού.

Ο δήμος Ζωγράφου στην πλατεία Αγίου Θεράποντα.

Ο δήμος Ηλιούπολης στην πλατεία Φλέμινγκ.

Ο δήμος Καλλιθέας στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Ο δήμος Νέας Ιωνίας στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.

Ο δήμος Νέας Σμύρνης στον πολυχώρο «Γαλαξίας».

Ο δήμος Νέου Ψυχικού στην εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Τέλος, ο δήμος Σαρωνικού, που πρόσφατα βίωσε τη δική του καταστροφή σε περιοχές του από μεγάλη πυρκαγιά και κατόπιν επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων Καρδίτσας, θα συγκεντρώσει συγκεκριμένα είδη, όπως κλινοσκεπάσματα και ηλεκτρικά, προκειμένου να αποσταλούν ως ανθρωπιστική βοήθεια στη συγκεκριμένη πληγείσα περιοχή. Η βοήθεια θα συγκεντρώνεται έως και αύριο Παρασκευή (25/9) από τις 8 π.μ. έως και τις 3 μ.μ. στο Δημαρχείο Σαρωνικού, στο Δημοτικό Κατάστημα Αναβύσσου και στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου στα Καλύβια.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: