ΠΕΔ Θεσσαλίας: Ποιοι θα είναι οι αντίπαλοι (oνόματα)
23 October 2019
Δήμος Αγιάς: Η Μελιβοία γιορτάζει το κάστανο
23 October 2019

Αντίθετος ο Δήμος Αλμυρού σε φιλοξενία προσφύγων

Από τον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Βαγγ. Χατζηκυριάκο, ανακοινώθηκαν τα εξής:

Έντονη ανησυχία και προβληματισμός έχουν προκληθεί στους πολίτες του Δήμου μας, με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν τον Αλμυρό ως μια από τις δεκάδες περιοχές της χώρας όπου θα διαμοιραστούν περίπου 20.000 συνολικά μετανάστες από τα νησιά.

Σίγουρα το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα, είναι από τα μεγαλύτερα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη και, πολύ περισσότερο, χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ελλάδα, που αποτελούν πύλες εισόδου για όλους αυτούς τους ανθρώπινους πληθυσμούς που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τον τόπο τους για να αναζητήσουν αλλού μιαν ανθρώπινη ζωή.

Κατανοούμε απολύτως την ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά μας που δέχονται όλους τους τελευταίους μήνες τεράστιους αριθμούς προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι πολλές φορές ξεπερνούν και τον αριθμό των μόνιμων Ελλήνων κατοίκων σε αυτά.

Σε κάθε περίπτωση όμως, είμαστε απολύτως και κάθετα αντίθετοι στο ενδεχόμενο να αποφασιστεί η δημιουργία χώρου εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού, υπό τις παρούσες συνθήκες.

Ασφαλώς και πρέπει να γίνουν προσπάθειες για την όσο το δυνατόν ομαλότερη επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος. Όχι όμως χωρίς να έχουν επιλυθεί ζητήματα όπως αυτό της εξεύρεσης του κατάλληλου χώρου, με τις κατάλληλες υποδομές υγιεινής και ασφάλειας, καθώς επίσης και με εξασφαλισμένο το ανθρώπινο δυναμικό που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτούς τους χώρους ώστε η διαμονή των προσφύγων να μη δημιουργεί προβλήματα τόσο εντός του καταυλισμού, όσο και στις σχέσεις τους με την- εκάστοτε- γειτνιάζουσα τοπική κοινωνία.,

Σε επαφές και επικοινωνίες που είχα προσωπικά, προκειμένου να λάβω διευκρινίσεις γύρω από το θέμα, κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν υπάρχει τίποτα επίσημο και όλα κινούνται στη σφαίρα της φημολογίας.

Θέλω να ελπίζω πως κανείς δεν θα σκεφτεί να προσπαθήσει να αιφνιδιάσει τον Δήμο Αλμυρού σχετικά με το ακανθώδες αυτό ζήτημα, διότι θα προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες σε όλους όσους θα εμπλακούν σε αυτό, τόσο στην τοπική κοινωνία, όσο και στους πρόσφυγες και , φυσικά, η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και έντονη.

Το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα είναι πολύ σοβαρό για να αποπειρώνται κάποιοι να το «επιλύουν» επί χάρτου, χωρίς συνεννόηση και διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: