Παράταση προθεσμίας έως 30 Ιουνίου για διόρθωση των τετραγωνικών ακινήτων
12 March 2020
Κοινό Οδικό Χάρτη καταρτίζουν ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ
12 March 2020

Αντιγκράφιτι επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων στην Ομόνοια

Επιχείρηση αντιγκράφιτι, πέριξ της πλατείας Ομονοίας πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες, ο Δήμος Αθηναίων, στο πλαίσιο των δράσεών του για τη βελτίωση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.

Ειδικά συνεργεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας-Ανακύκλωσης δούλεψαν συστηματικά, περίπου μία εβδομάδα, χρησιμοποιώντας υλικά τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα σε μάρμαρα, τοίχους, στόρια, μεταλλικούς φράχτες και άλλες επιφάνειες εμβαδού περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων.

Οι δρόμοι στους οποίους έγιναν οι παρεμβάσεις βρίσκονται γύρω από την πλατεία Ομονοίας, και συγκεκριμένα στις αρχές της Σταδίου, της Πανεπιστημίου, της Πειραιώς, της Αθηνάς, της Γ’ Σεπτεμβρίου και της Αγίου Κωνσταντίνου.

Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 140 λίτρα μόνιμης επίστρωσης οικολογικού αντιγκράφιτι, ειδικό υλικό αφαίρεσης γκράφιτι και τόνοι νερού προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι μεγάλες αντιγκράφιτι δράσεις του Δήμου Αθηναίων –με πιο πρόσφατη πριν από την Ομόνοια, εκείνη στο Πεδίο του Άρεως όπου καθαρίστηκε τοίχος περίπου 400 μέτρων επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας- έχει προγραμματιστεί να συνεχιστούν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση σε κεντρικά σημεία της πόλης.

«Το δικαίωμα να ζούμε σε μια πόλη με καθαρούς δημόσιους χώρους. Αυτό υπερασπιζόμαστε, με μεγάλη προσπάθεια να σβήνουμε ότι προσβάλλει την αισθητική και την καθημερινότητα μας. Είναι κι αυτή ακόμα μια διαρκής επιχείρηση που έχει αρχή αλλά όχι τέλος» επισημαίνει με αφορμή την αντιγκράφιτι επιχείρηση στην Ομόνοια ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: