Πώς δρούσε νεανική σπείρα που έκλεβε ηλικιωμένους στα βόρεια προάστια της Αττικής
8 June 2023
Νεοφυείς: Πάνω από 10 επιχειρήσεις, στήριξαν την τελευταία διετία οι Έλληνες «άγγελοι»
8 June 2023

Αντιδράσεις για τη δήλωση Πνευματικού

«Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»! Την Αμερικανική ταινία θυμίζει η πρόταση του γιατρού κατά τα άλλα Σπύρου Πνευματικού και υποψηφίου βουλευτή της ΝΔ για διαλογή ασθενών με καρκίνο.

«Άδειασαν» τον Πνευματικό

«Δεν μετριέται η ανθρώπινη ζωή με το πόσο κοστίζει» απαντούν οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΙ στον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ στην Εύβοια και ορθοπεδικό, Σπύρο Πνευματικό μετά την απάνθρωπη δήλωσή του ότι για να μειωθούν τα κόστη στα νοσοκομεία πρέπει να γίνεται «διαλογή» καρκινοπαθών.

Οι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας έμειναν άφωνοι από τις δηλώσεις του κ. Πνευματικού με τον δεύτερο να επισημαίνει χαρακτηριστικά «Δεν ξέρω για ποια χώρα μιλάει ο κ. Πνευματικός, όμως στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν αυτά που λέει. Δεν μετριέται η ανθρώπινη ζωή με το πόσο κοστίζει. Αυτές είναι λανθασμένες, πολύ λανθασμένες απόψεις. Και αν έχουν τέτοιες απόψεις ας τις λένε στις επιστημονικές κοινότητες. Δεν μπορεί δημοσίως να ακούγονται τέτοια πράγματα».

Συγκεκριμένα ο κ. Πνευματικός δήλωσε:

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι “δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας”. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των συνανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχεις λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, στο τέλος της ημέρας όμως τι θα γίνει; Αυτά τα πράγματα τα έχουν δει… Η Αμερική είναι ένα τρομακτικό παράδειγμα: Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει στις αρχές της δεκαετίας του ’90 με τη γυναίκα μου στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει ήταν πραγματικά πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούσαν να παρέχουν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν… Ακούγεται λίγο κυνικό – Δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο».

Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Η δήλωση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νάσο Ηλιόπουλο να γράφει μέσω tweet του «Τα στελέχη της ΝΔ περιγράφουν χωρίς ντροπή τι σημαίνει βαρβαρότητα. Δεν μας αξίζει μια κοινωνία που θα βουλιάζει στον κανιβαλισμό, που θα βλέπει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή με συναρτήσεις κόστους και στεγνά οικονομικά μεγέθη. Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την εικόνα».

Α. Λινού: Η δήλωση του κ. Πνευματικού για διαλογή ασθενών αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία

Σιγήν ιχθύος από τους Ιατρικούς Συλλόγους

Την ίδια στιγμή παρά την απάνθρωπη αυτή δήλωση κανένας ιατρικός σύλλογος της χώρας δεν έχει λάβει θέση μέχρι στιγμής δεδομένου της θέσης του κ. Πνευματικού.

Ενώ, και το Μαξίμου δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση όταν πριν λίγες ώρες ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχόταν ένα νέο ΕΣΥ και ότι πρώτιστο μέλημά του είναι η Υγεία στη χώρα.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: