Απαγόρευση κυκλοφορίας : Θα διαρκέσει πολύ περισσότερο
28 Μαρτίου 2020
Κορωνοϊός: Μήπως έχεις μολυνθεί και δεν το ξέρεις; – Αυτά είναι τα 7 σημάδια
29 Μαρτίου 2020

Αντιιικά βότανα! Ενίσχυση του Ανοσοποιητικού και Καταπολέμηση Λοιμώξεων!

Τι είναι τα αντιιικά βότανα;

Είναι βότανα που παρεμποδίζουν την ανάπτυξη των ιών, ενώ πολλά από αυτά ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, το οποίο καταπολεμά παθογόνους ιούς. Αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό, καθώς παθογόνοι ιοί μεταλλάσσονται με την πάροδο του χρόνου και γίνονται λιγότερο επιρρεπείς στη θεραπεία. Εκτός αυτών, τα βότανα αυτά προσφέρουν και άλλα οφέλη στην υγεία, όπως στο καρδιαγγειακό και πεπτικό σύστημα, ενώ παρέχουν αντιφλεγμονώδη ασπίδα προστασίας.

Κορυφαία αντιιικά βότανα!

Μούρο αφροξυλιάς

Το μούρο αφροξυλιάς έχει πλούσιο και μακρόχρονο ιστορικό θεραπευτικής χρήσης σε πολλούς πολιτισμούς. Καταπολεμά τις λοιμώξεις συμπεριλαμβανομένης της γρίπης, του έρπητα, των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων.

Σύμφωνα με μελέτες καταπολεμά με ασφάλεια τη γρίπη τύπου Α και Β. Αυτή η φυσική θεραπεία για τη γρίπη αποδείχθηκε αποτελεσματική σε όλα τα στελέχη του ιού της γρίπης, είναι μια θεραπεία οικονομική και χωρίς παρενέργειες, ενώ χρησιμοποιούνται τα περισσότερα τμήματα του φυτού, τα άνθη, ο φλοιός, οι ρίζες και τα φύλλα.

Eχινάκεια

Η εχινάκεια είναι ένα από τα κορυφαία βότανα, καθώς η τακτική χρήση της είναι ευεργετική για την στήριξη του ανοσολογικού και τη γενικότερη υγεία μας. Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που υποδεικνύουν ότι τα φυτοχημικά της εχινάκειας καταπολεμούν λοιμώξεις από ιούς και όγκους. Η εχινάκεια είναι ένα από τα πιο ισχυρά φυσικά αντιιικά και περιέχει μια ένωση που ονομάζεται «εχινασίνη», η οποία παρεμποδίζει τα βακτηρίδια και τους ιούς από το να διεισδύσουν σε υγιή κύτταρα. Η κατανάλωση εχινάκειας μειώνει σε μεγάλο βαθμό τις πιθανότητες προσβολής από κάποιον ιό ή μόλυνση.

Τα οφέλη της εχινάκειας περιλαμβάνουν ιδιότητες αναλγητικές, αντιφλεγμονώδεις, βελτιώνει δερματικά προβλήματα, αντιμετωπίζει τα προβλήματα του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος και βελτιώνει την ψυχική υγεία.

Καλέντουλα

Τα πέταλα του άνθους της καλέντουλας χρησιμοποιούνται φαρμακευτικά ήδη από τον 12ο αιώνα. Αυτό το αντιιικό βότανο έχει υψηλές ποσότητες φλαβονοειδών, οι οποίες είναι φυτικά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες λόγω των ελευθέρων ριζών. Επίσης καταπολεμά ιούς, φλεγμονές και βακτηρίδια.

Τα αποξηραμένα πέταλα του φυτού χρησιμοποιούνται σε βάμματα, αλοιφές και πλύσεις για τη θεραπεία λοιμώξεων, εγκαυμάτων, τραυμάτων και εκδορών.

Σύμφωνα με μελέτες ωτικές σταγόνες με καλέντουλα χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία παιδικών ωτικών λοιμώξεων χωρίς καμία παρενέργεια.

Σκόρδο

Σύμφωνα με κλινικά πειράματα το σκόρδο – ή οι συγκεκριμένες χημικές ενώσεις του σκόρδου – καταπολεμούν αποτελεσματικά αμέτρητους μικροοργανισμούς που ευθύνονται για μερικές από τις πιο συχνές και σπάνιες λοιμώξεις, όπως η φυματίωση, η πνευμονία, ο έρπης. Το σκόρδο δεν είναι μόνο ισχυρό αντιιικό βότανο για τον έρπητα, αλλά οι ιδιότητές του βοηθούν επίσης στη θεραπεία οφθαλμικών και ωτικών μολύνσεων.

Το σκόρδο έχει ιδιότητες που μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, ρυθμίζουν την υπέρταση, ενισχύουν την καρδιαγγειακή υγεία και καταπολεμούν την τριχόπτωση.

Για να παρασκευάσετε σπιτικό εκχύλισμα σκόρδου, συνθλίψτε τις σκελίδες και προσθέστε τις σε λάδι φορέα (όπως το ελαιόλαδο). Αφήστε το μείγμα να μείνει για περίπου πέντε ώρες, και στη συνέχεια αποθηκεύστε το λάδι σε βάζο με καπάκι αφού απομακρύνετε τις σκελίδες. Αυτό το εκχύλισμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντιιικό βότανο όταν εφαρμόζεται τοπικά σε πληγές.

Μπορείτε επίσης να καταναλώσετε ωμές σκελίδες, ολόκληρες ή μισές, ανάλογα με το μέγεθος. Κάντε του πρώτα μια τομή για να απελευθερωθεί η αλισίνη – στη συνέχεια, καταπίνετε με νερό όπως το χάπι.

Ρίζα γλυκόριζας

Η ρίζα γλυκόριζας θεωρείται ισχυρό βότανο στη θεραπεία και πρόληψη ασθενειών όπως η ηπατίτιδα C, ο ιός HIV και η γρίπη. Σύμφωνα με έρευνεςστο Chinese Journal of Virology επιβεβαιώνεται η αντιιική δράση της ρίζας γλυκόριζας λόγω των τριτερπενοειδών που περιέχει – ενώ άλλες έρευνες αναφέρουν ότι η γλυκόριζα έχει αντιοξειδωτική δράση που καταπολεμά τις παρενέργειες των ελευθέρων ριζών.

Ορισμένα οφέλη περιλαμβάνουν:

  • Αναλγητικό για τον πονόλαιμο
  • Φυσική θεραπεία του βήχα
  • Προστασία ενάντια στα συμπτώματα διαρρέοντος εντέρου και άλλες εντερικές διαταραχές
  • Καταπολέμηση της κόπωσης των επινεφριδίων
  • Αναλγητικό

Φύλλο ελιάς

Το φύλλο ελιάς έχει αντιιικές ιδιότητες, φαίνεται ότι θεραπεύει το κοινό κρυολόγημα και τους επικίνδυνους ιούς, συμπεριλαμβανομένων των συμπτωμάτων Candida, μηνιγγίτιδας, πνευμονίας, χρόνιου συνδρόμου κόπωσης, ηπατίτιδας Β, ελονοσίας, γονόρροιας και φυματίωσης. Παράλληλα, αντιμετωπίζει λοιμώξεις των δοντιών, των αυτιών και του ουροποιητικού, ενώ αποτελεί φυσική θεραπεία για τον έρπητα ζωστήρα. Σύμφωνα με έρευνες το εκχύλισμα φύλλων ελιάς καταπολεμά αποτελεσματικά έναν αριθμό μικροβίων που προκαλούν ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ιών που προκαλούν γρίπη και άλλες αναπνευστικές λοιμώξεις. Οι ισχυρές ενώσεις που βρίσκονται στα φύλλα της ελιάς καταστρέφουν τους ξένους εισβολείς και δεν επιτρέπουν αναπαραγωγή ιών και λοιμώξεις. Σύμφωνα με μελέτες το εκχύλισμα φύλλων ελιάς ενδέχεται να καταπολεμά τον ιό HIV

Ρίγανη

Η ρίγανη είναι ένας ισχυρός αντιιικός παράγοντας και το αιθέριο έλαιο διατηρεί τις θεραπευτικές ενώσεις και ιδιότητες της ρίγανης. Στην ουσία χρειάζονται 450 κ. άγριας ρίγανης για την Παρασκευή 45 γραμ. ελαίου!

Τα οφέλη του ριγανέλαιου είναι αντιιικά χωρίς επιβλαβείς παρενέργειες, διότι η ρίγανη περιέχει δύο ισχυρές ενώσεις, την καρβακρόλη και τη θυμόλη, που έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Η καρβακρόλη καταπολεμά ιογενείς λοιμώξεις, καθώς και αλλεργίες, όγκους, παράσιτα και φλεγμονές που προκαλούν ασθένειες.

Χρήση των βοτάνων.

Ρόφημα από βότανα.

Το ρόφημα είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αποκτήσετε καθημερινά τα αντιιικά οφέλη των βοτάνων. Προσθέστε μια κ.σ. βότανα σε ζεστό νερό και αφήστε για 5-10 λεπτά. Η εχινάκεια, για παράδειγμα, είναι ένα δημοφιλές ρόφημα βοτάνων που πωλείται στα περισσότερα καταστήματα τροφίμων.

Φυσικό εκχύλισμα

Το φυσικό εκχύλισμα είναι πιο ισχυρό από το ρόφημα επειδή η ποσότητα βοτάνων που χρησιμοποιείται είναι μεγαλύτερη. Για την παρασκευή σπιτικού εκχυλίσματος, μουσκέψτε ένα φλυτζάνι αντιιικών βοτάνων σε νερό για περίπου 7 ώρες. αποθηκεύστε το εκχύλισμα σε αεροστεγές βάζο και καταναλώστε κρύο ή ζεστό. Επειδή το εκχύλισμα είναι δυνατό, φροντίστε να μην καταναλώνετε περισσότερο από ένα φλιτζάνι την ημέρα.

Σπιτική συνταγή για φυτικά έλαια!

Η εκχύλιση του ελαίου πραγματοποιείται εάν θερμάνουμε το βότανο σε λάδι φορέα για αρκετές ώρες, είτε στον φούρνο (3 ώρες στους 2000), είτε αφήνοντας το μίγμα σε ένα ζεστό και ηλιόλουστο μέρος για 12 ώρες (σε αεροστεγές βάζο). Χρειαζόμαστε περίπου 1/2 φλιτζάνι αντιιιικά βότανα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα βότανο ή μείγμα βοτάνων), το οποίο θα προσθέσουμε σε 1 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή jojoba.

Μόλις γίνει η εκχύλιση, στραγγίζουμε τα φύλλα και διατηρούμε το λάδι σε ένα βάζο. Χρησιμοποιούμε τοπικά για ανακούφιση από πόνο ή λοιμώξεις.

Αιθέρια Έλαια

Για να λάβετε τα οφέλη των αιθέριων ελαίων, διαχέετε 3-5 σταγόνες στην ατμόσφαιρα του σπιτιού, προσθέστε 2-3 σταγόνες στο ζεστό νερό του μπάνιου ή αναμίξτε 1-2 σταγόνες με λάδι φορέα και εφαρμόστε απευθείας στο δέρμα. Μπορείτε επίσης να κάνετε τοπικό μασάζ στα πόδια, την κοιλιά και το στήθος για ανακούφιση από συμπτώματα γρίπης.

Συνταγές

Ένας πολύ καλός τρόπος για να εντάξετε τα βότανα στην καθημερινή διατροφή σας είναι να τα προσθέσετε σε ένα smoothie. Επίσης η προσθήκη μια σκελίδας σκόρδου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε τις ιογενείς λοιμώξεις και να ενισχύσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία.

Μπορείτε να ετοιμάσετε σπιτικό ρόφημα με ρίζα γλυκόριζας (αντί για κουρκουμά), ή να προσθέστε ένα κ.γ. από το βότανο της επιλογής σας. Ωστόσο, σύμφωνα με μελέτες η κουρκουμίνη ευθύνεται για τα αντιιικά οφέλη του κουρκουμά. Ένας εύκολος τρόπος να προσθέσετε αυτά τα βότανα στη διατροφή σας είναι να τα προσθέσετε σε υγιεινές σούπες! Μπορείτε να προσθέσετε 2-5 σταγόνες αιθέριου ελαίου, φυτικής εκχύλισης στη σούπα σας και να την απογειώσετε σε γεύση και οφέλη.

Παρενέργειες

Εάν χρησιμοποιείτε εκχύλισμα ή αιθέρια έλαια, μην ξεχνάτε ότι είναι εξαιρετικά ισχυρά και δεν πρέπει να λαμβάνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν χρησιμοποιείτε αυτές τις φυσικές θεραπείες για τις αντιιικές ιδιότητές τους, μην τις καταναλώνετε περισσότερο από δύο εβδομάδες. Ένα διάλειμμα μεταξύ των μεγάλων δόσεων είναι απαραίτητο.

Εάν είστε έγκυος, να είστε προσεκτική με τη χρήση αιθέριων ελαίων και να συμβουλεύεστε πάντοτε τον γιατρό σας πριν τη λήψη αιθέριου ελαίου.

Μερικά από αυτά τα αντιιικά βότανα αλληλεπιδρούν με τα φάρμακα, οπότε διαβάστε τις αλληλεπιδράσεις πριν την κατανάλωση.

Πηγή : natouralsoul

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: