Αυτά είναι τα επαγγέλματα που προκαλούν μεγαλύτερη μοναξιά (λίστα)
10 November 2019
Το ψάρι με το… «ανθρώπινο πρόσωπο» που τρόμαξε ένα ολόκληρο χωριό
10 November 2019

Απίστευτο: Αυτό είναι το πιο διαδεδομένο ρόφημα που μειώνει τον καρκίνο του ήπατος

Στο Πανεπιστήμιο του Μπέλφαστ εξέτασαν σχεδόν μισό εκατομμύριο ανθρώπους, από τους οποίους περισσότερο από το 75% έπινε καφέ. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο British Journal of Cancer όσοι έπιναν καφέ είχαν 50% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του ήπατος. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι κόκκοι καφέ περιέχουν πολυφαινόλες, που ενδέχεται να αποτρέπουν τη διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Ο καφές περιέχει ενεργά συστατικά με υψηλή αντιοξειδωτική ικανότητα. Ο καρκίνος του ήπατος είναι μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου στον κόσμο. Η επίδραση της διατροφής στην πρόληψη της εμφάνισής του έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Μια νέα μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, το επιβεβαίωσε. Δηλαδή η κατανάλωση καφέ –ακόμη και ντεκαφεινέ– προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου στο συκώτι.

Σε σχέση με τα άτομα που δεν πίνουν καφέ
Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 26 παλαιότερες μελέτες, σε συνολικό δείγμα 2,25 εκατομμυρίων ανθρώπων. Στο πέρας αυτών, διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πίνουν συχνότερα καφέ είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο.

Σε σχέση με τα άτομα που δεν έπιναν καθόλου καφέ, όσοι έπιναν τουλάχιστον ένα φλιτζάνι την ημέρα είχαν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν τη νόσο, όσοι έπιναν δύο φλιτζάνια την ημέρα είχαν 35% λιγότερες πιθανότητες, ενώ όσοι έπιναν πέντε φλιτζάνια είχαν 50% λιγότερες πιθανότητες.

Comments are closed.

%d bloggers like this: