Μια σημαντική δωρεά από το Μουσείο Πόλης του Δήμου Καρδίτσας προς τη Βιβλιοθήκη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
4 March 2022
Προστασία μελισσών από χημικούς ψεκασμούς
4 March 2022

Αποκριάτικες απόπειρες των μαθητών Ρομά

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ  του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τη Διευθύντρια, κα Μηλιώνη Σοφία και τον σύλλογο διδασκόντων του 19ου Δημοτικού Σχολείου, όπου φοιτούν μαθητές Ρομά, συνεχίζει τις εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο του σχολείου.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022 δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά με την καθοδήγηση των στελεχών του Παραρτήματος Ρομά να απασχοληθούν με εικαστικές δραστηριότητες. Οι μικροί μαθητές ανταποκρίθηκαν με χαρά και κατάφεραν να πειραματιστούν με διάφορα υλικά ώστε να δημιουργήσουν τους δικούς τους χαρταετούς και αποκριάτικες κατασκευές, έπαιξαν δημιουργικά παιχνίδια και αντάλλαξαν αναμνήσεις σχετικά με τα έθιμα των Ρομά τις Απόκριες.

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Comments are closed.