Ελληνική Λύση: Να ακυρωθεί η επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τουρκία
28 August 2023
Καρδίτσα: Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού Τρικάλων (+Φωτο +Βίντεο)
28 August 2023

Αυστρία: Το χωριό που αντιδρά στον υπερτουρισμό

Διαμαρτυρία κατά του μαζικού τουρισμού οργάνωσαν κάτοικοι του χωριού Χάλστατ της Αυστρίας, το οποίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Το Χάλστατ αριθμεί λίγο περισσότερους από 700 κατοίκους, ωστόσο δέχεται έως και 10.000 επισκέπτες την ημέρα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου.

Πλέον, οι κάτοικοι ζητούν να μπει όριο στον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται τον τόπο τους κάθε ημέρα, αλλά και απαγόρευση των τουριστικών λεωφορείων μετά τις 17:00 τοπική ώρα, σύμφωνα με το BBC. Αν και ο τουρισμός ευνόησε την τοπική οικονομία, ορισμένοι ντόπιοι λένε ότι πλέον οι επισκέπτες είναι πάρα πολλοί.

Το Χάλστατ, με τα γραφικά παλιά σπίτια του στις όχθες της ομώνυμης λίμνης στις Άλπεις, περιβάλλεται από απόκρημνα βουνά και έχει γίνει τουριστικό hotspot τα τελευταία χρόνια. Η δημοτικότητα του στην Ασία εκτινάχθηκε το 2006, μετά την αναφορά της περιοχής σε νοτιοκορεατικό ρομαντικό δράμα.

Πολλοί επισκέπτες μεταβαίνουν στο Χάλστατ, αναζητώντας την τέλεια selfie με φόντο τη λίμνη και το μαγευτικό ορεινό τοπίο. Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, κάτοικοι έστησαν προσωρινά έναν ξύλινο τοίχο στο πιο δημοφιλές σημείο για selfie, εμποδίζοντας τη θέα στις Άλπεις, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηχορύπανση και την κυκλοφορία. Έπειτα από αντιδράσεις στα social media, ο τοίχος αφαιρέθηκε.

Τότε, ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι θα ήθελε να μειωθεί ο αριθμός των λεωφορείων που περνούν από το Χάλστατ κατά ένα τρίτο. Το Χάλστατ δεχόταν περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες τον χρόνο πριν από την πανδημία του Covid-19.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: