Διδώ !
10 December 2019
Ο Αγοραστός επιδοτεί με 6 εκατ. ευρώ νοικοκυριά για να μετατρέψουν τα Συστήματα Πετρελαίου σε Φυσικού Αερίου
10 December 2019

Α. Ακρίβος: “Ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι η βάση της ελευθερίας”

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια” και Μέλους του Π.Σ. του Πράσινου Κινήματος για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Σήμερα εορτάζεται, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ο επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλία – Πράσινη Περιφέρεια”, κ. Αθανάσιος Ακρίβος, με την ιδιότητα και του Μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του Πράσινου Κινήματος απεύθυνε το παρακάτω μήνυμα σχετικά: “Στα 71 έτη που έχουν παρέλθει από την υιοθέτηση της Παγκόσμιας Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος γύρω από το σεβασμό και την προάσπιση των απαράγραπτων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, θρησκείας, φύλου, κοινωνικής θέσης, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού τους. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ατομικών δικαιωμάτων είναι η βάση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της παγκόσμιας ειρήνης.
Η παγκόσμια αυτή ημέρα όμως, δεν αποτελεί απλώς ορόσημο στην ιστορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά θα πρέπει να φέρνει στη σκέψη όλων μας ότι οι αξίες και τα ιδανικά που αντιπροσωπεύει, με κυριότερο το δικαίωμα στη ζωή, γιατί ελλείψει αυτού όλα τα υπόλοιπα εκλείπουν, απαιτούν τη συνεχή εγρήγορση όλων μας.
Παλεύουμε με θεσμικές προτάσεις ώστε κάθε άνθρωπος που βρίσκεται στη χώρα μας να απολαμβάνει δικαιώματα “χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση.
Η δημοκρατία πραγματώνεται όταν όλες οι ομάδες του πληθυσμού αποκτούν πρόσβαση στα δικαιώματά της.
Το Πράσινο Κίνημα δηλώνει «παρών» στην καθημερινή προάσπιση των δικαιωμάτων τους για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες.”

Comments are closed.

%d bloggers like this: