ΣΕΛΠΕ: Νέος πρόεδρος ο Κώστας Γεράρδος
3 July 2024
Υπ. Εργασίας: Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Μάιο του 2024
4 July 2024

Βραζιλία: Αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα στο Ρίο ντε Τζανέιρο- Έξι νεκροί

Αστυνομική επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών στη φαβέλα της «Πόλης του Θεού», στο Ρίο ντε Τζανέιρο πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η στρατιωτική αστυνομία του Ρίο ανέφερε ότι στόχος της επιχείρησης ήταν να σταματήσουν οι κλοπές οχημάτων και οι απόπειρες εδαφικής επέκτασης της (εγκληματικής) ομάδας που «ευθύνεται για τις περισσότερες ένοπλες συγκρούσεις» στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, μια ομάδα ενόπλων άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς όταν έφτασαν στην περιοχή. «Υπήρξε μια αντιπαράθεση και έξι άνδρες βρέθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λοουρένσο Ζόρζε», πρόσθεσε.

Η δημοτική υπηρεσία υγείας του Ρίο ανέφερε ότι οι έξι άνδρες αγνώστων στοιχείων που έφεραν τραύματα από σφαίρες ήταν «ήδη νεκροί» όταν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Έρευνα των αρχών

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν δύο επιθετικά τουφέκια, τέσσερα πιστόλια, τρεις ραδιοφωνικούς πομπούς και μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθη η επιχείρηση, σημειώνοντας ότι οι αστυνομικοί ήταν εξοπλισμένοι με «κάμερες σώματος» και τα πλάνα είναι στη διάθεση των ερευνητών.

Η Γραμματεία Εκπαίδευσης του Ρίο ανέφερε ότι 12 σχολεία αναγκάστηκαν να κλείσουν σήμερα, για την ασφάλεια των μαθητών κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

Η «Πόλη του Θεού» (Σιντάντε ντε Ντέους στα πορτογαλικά), βρίσκεται στα δυτικά προάστια του Ρίο, κοντά στο Ολυμπιακό Πάρκο και έγινε γνωστή παγκοσμίως χάρη στην ομώνυμη ταινία του Φερνάντο Μεϊρέλες, που προβλήθηκε το 2002. Τον Φεβρουάριο, σε μια άλλη επιχείρηση της αστυνομίας σε πολλές φαβέλες του Ρίο σκοτώθηκαν επτά άνθρωποι.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: