Προσωρινός ανάδοχος με έκπτωση 71% για την διαχειριστική μελέτη Δημοτικών Δασών Δ.Ε. Νεβρόπολης
19 June 2023
Πετρέλαιο: Οι αβεβαιότητες για την οικονομία της Κίνας ρίχνουν τις τιμές
19 June 2023

Βρετανία: Αύξηση μισθού ζητούν για πρώτη φορά οι κληρικοί, παρά τα «δισ. στην τράπεζα»

Επίσημο αίτημα μισθολογικής αύξησης για πρώτη φορά στην περίπου 500ετή ιστορία τους, κατέθεσαν οι εφημέριοι της Εκκλησίας της Αγγλίας.

Το συνδικάτο Unite, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερους από 2.000 κληρικούς και άλλους λαϊκούς της Εκκλησίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει ζητήσει αύξηση 9,5% στον μισθό των κληρικών για να αρχίσει να καταβάλλεται από τον Απρίλιο του 2024.

“Η Εκκλησία της Αγγλίας έχει δισεκατομμύρια στην τράπεζα και έχει τη δυνατότητα να καταβάλει στον κλήρο την μικρή αύξηση μισθού που διεκδικεί”, δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου Unite, Σάρον Γκρέιαμ αναφερόμενη στο επενδυτικό ταμείο 13,2 δισ δολαρίων που εντάχθηκε στην ετήσια έκθεση για το 2022 των Εφημέριων της Εκκλησίας.

Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Αγγλίας δήλωσε ενήμερος για το ότι ο κλήρος αντιμετωπίζει κρίση του κόστους ζωής.

Τον περασμένο χρόνο η Εκκλησία αποταμίευσε τρία εκατομμύρια στερλίνες για τις επισκοπές προκειμένου να δώσει επιδόματα στους κληρικούς εκείνους που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την αύξηση των λογαριασμών ενέργειας.

Εκατοντάδες χιλιάδες βρετανοί εργαζόμενοι απεργούν συχνά τον τελευταίο χρόνο ζητώντας αυξήσεις.

Το Unite πρότεινε ο εθνικός κατώτερος μισθός των κληρικών να αυξηθεί σε 34.984 ευρώ και ο εθνικός μισθολογικός δείκτης αναφοράς να αυξηθεί σε 36.756,90 ευρώ, όπως είπε το ίδιο.

“Τον περασμένο χρόνο πολλοί κληρικοί χρειάστηκε να στραφούν στην φιλανθρωπική βοήθεια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα. Η προταθείσα αύξηση είναι απαραίτητη για να αρχίσει η μισθολογική ευθυγράμμιση με τον πληθωρισμό ενώ ταυτόχρονα να αντιμετωπιστεί η επείγουσα δυσκολία και η ανασφάλεια που βιώνουν τόσοι πολλοί κληρικοί και οι οικογένειές τους”, είπε ο Σαμ Μαγκίνις, μέλος του κλήρου και του συνδικάτου.

Η επιτροπή αμοιβών της Εκκλησίας της Αγγλίας θα συγκληθεί για να κάνει συστάσεις για τους μισθούς του κλήρου και αυτό μετά θα παραπεμφθεί στο Συμβούλιο Αρχιεπισκόπων τον Σεπτέμβριο για μια τελική σύσταση.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: