Ουκρανία: Δεν γίνεται να πάρουν τα Leopard νωρίτερα από αρχές του 2024, λέει η Rheinmetal
15 January 2023
Προβάδισμα για την τρίτη θέση το Περιστέρι
16 January 2023

Βρετανία: Βρέθηκε ποσότητα ουρανίου στο Χίθροου – Συνελήφθη 60χρονος

Ποσότητα ουρανίου  βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, σύμφωνα με ανακοίνωση της βρετανικής αστυνομίας, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, συνελήφθη ένας 60χρονος.

Ο άνδρας, συνελήφθη στο πλαίσιο του αντιτρομοκρατικού νόμου, μέρος του οποίου αφορά την κτήση και παρασκευή ραδιολογικού υλικού. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τον Απρίλιο.

Η αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έρευνα διεξάγεται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά την κατάσχεση στις 29 Δεκεμβρίου μικρής ποσότητας ουρανίου σε πακέτο στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Το βρετανικό ταμπλόιντ The Sun ανέφερε ότι το πακέτο προερχόταν από το Πακιστάν και έφθασε στην Αγγλία με αεροπλάνο που προερχόταν από το Ομάν.

Ο διοικητής της αστυνομίας Ρίτσαρντ Σμιθ δήλωσε ότι «σύμφωνα με τα διαθέσιμα μέχρι στιγμής στοιχεία, το περιστατικό δεν φαίνεται να σχετίζεται με οποιουδήποτε είδους απειλή για το κοινό. Η έρευνα συνεχίζεται.

Η ανακάλυψη μίας πολύ μικρής ποσότητας ουρανίου, δείχνει την αποτελεσματικότητα των διαδικασιών και των ελέγχων που εφαρμόζονται από τους εταίρους μας για τον εντοπισμό τέτοιου είδους υλικού».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: