Π. Σβερώνης: «Ζητείται» χρηματοδότηση για αποκαταστάσεις στην Σχολή Αστυφυλάκων ώστε να λειτουργήσει
18 February 2024
Λωρίδα Γάζας: Οι ΗΠΑ απειλούν με βέτο σε νέα ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ
18 February 2024

Βρετανικό Μουσείο: Οργή Μενδώνη για επίδειξη μόδας στην αίθουσα των Γλυπτών του Παρθενώνα

Έντονη ήταν η αντίδραση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη για την επίδειξη μόδας Τούρκου σχεδιαστή, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Βρετανικό Μουσείο, μέσα στην αίθουσα που φιλοξενούνται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Με τη διοργάνωση επίδειξης μόδας στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, το Βρετανικό Μουσείο,  για μια ακόμη φορά, αποδεικνύει τον μηδενικό σεβασμό του προς τα αριστουργήματα του Φειδία. Οι ιθύνοντες του Βρετανικού Μουσείου ευτελίζουν και προσβάλλουν όχι μόνο το μνημείο αλλά και τις οικουμενικές αξίες που αυτό εκπέμπει. Οι συνθήκες έκθεσης και φύλαξης των γλυπτών, στη Duveen Gallery, συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι η ώρα  τα κλεμμένα και κακοποιημένα Γλυπτά αριστουργήματα να αστράψουν στο αττικό φως» ανέφερε σε δήλωσή της η Λίνα Μενδώνη.

Η επιλογή του χώρου για την επίδειξη μόδας του Τούρκου σχεδιαστή Εrdem Μoralıoğlu, προκάλεσε εντύπωση, την στιγμή μάλιστα που έχει ενταθεί η δημόσια συζήτηση γύρω από τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα και την προσπάθεια της Ελλάδας να διεκδικήσει τον επαναπατρισμό τους.  Το Βρετανικό Μουσείο έχει ισχυρισθεί επανειλημμένως ότι διαφυλάσσει και προστατεύει τα Γλυπτά από την κακή φύλαξη ή συντήρησή τους, που ενδεχομένως θα είχαν στην Ελλάδα― παρόμοιες όμως εκδηλώσεις αποδεικνύουν το αντίθετο.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: