25η Μαρτίου – Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα: Ποιοι δρόμοι κλείνουν, τι αλλάζει σε μετρό και τραμ
24 March 2024
Βίντεο Κασσελάκη: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»
24 March 2024

Βρυξέλλες: Δύο περιστατικά με πυροβολισμούς σε διάστημα λίγων ωρών – 2 νεκροί

Δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από σφαίρες στις Βρυξέλλες, τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, στη διάρκεια δύο διαφορετικών περιστατικών, με φόντο την αύξηση της εγκληματικότητας που συνδέεται με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας των Βρυξελλών, το πρώτο επεισόδιο, κατά το οποίο ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός, σημειώθηκε στο Λάκεν, στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας.

Λίγες ώρες αργότερα, ένα νέο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε σε μία συνοικία, κοντά στο κέντρο, όπου ένας άνθρωπος εντοπίστηκε σοβαρά τραυματισμένος. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όμως υπέκυψε στα τραύματά του, διευκρίνισε ένας άλλος εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Έξι περιστατικά πυροβολισμών που φαίνεται να συνδέονται με το εμπόριο ναρκωτικών έχουν σημειωθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου στην πρωτεύουσα του Βελγίου, όπου αυξάνονται τα προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση «κρακ» στους δρόμους.

Υπό την πίεση των διαδοχικών περιστατικών, που πήραν μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ, οι τοπικές αρχές παρουσίασαν στα τέλη Φεβρουαρίου τη στρατηγική τους για να αντιμετωπίσουν αυτό το κύμα βίας, το οποίο χαρακτήρισε «απαράδεκτο» η επικεφαλής του τομέα ασφαλείας της περιοχής των Βρυξελλών Σοφί Λαβό.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: