Επιστολή διαμαρτυρίας ενός Έλληνα πρόσφυγα : “Μη μας εξοργίζετε! “
10 November 2019
Βράβευση της Θεσσαλίας ως Τιμώμενη Περιφέρεια στη Philoxenia
11 November 2019

Βότανα που ρυθμίζουν το διαβήτη

Βότανα που ρυθμίζουν το διαβήτη

Κανέλλα

Μια κουταλιά την ημέρα μπορεί να ελαττώσει τα επίπεδα του σακχάρου σε όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου ΙΙ. Σε έρευνα του 2003 διαπιστώθηκε ότι μετά από μόλις 40 ημέρες, το είδος κασία βρέθηκε ότι μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα κατά σχεδόν 30%.

Ginger

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και ρυθμίζει το σάκχαρο.

Κουρκουμάς

Βότανο με εντυπωσιακές ιδιότητες λόγω του αντιοξειδωτικού μηχανισμού που διαθέτει.

Βασιλικός

Μία ελεγχόμενη κλινική μελέτη έδειξε θετική επίδραση στα μεταγευματικά επίπεδα γλυκόζης νηστείας. Μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των β-κυττάρων του παγκρέατος καθώς και να διευκολύνει την έκκριση ινσουλίνης.

Σκόρδο

Του αποδίδονται αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ευνοϊκή επίδραση επί της μικρο-κυκλοφορίας. Έδωσε θετικά αποτελέσματα μειώνοντας το σάκχαρο του αίματος και αυξάνοντας ταυτόχρονα την έκκριση της ινσουλίνης.

Χαμομήλι

Έχει την ικανότητα να βοηθά στην μείωση των επιπέδων σακχάρου, να αφαιρεί από το αίμα την ζάχαρη και να την αποθηκεύει στο ήπαρ.

Κύμινο

Μπορούν να το απολαμβάνουν οι διαβητικοί ή όσοι αντιμετωπίζουν κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη καθώς και μειώνει την χοληστερόλη

Μέντα, φασκόμηλο, δενδρολίβανο, θυμάρι

Πλούσιες πηγές αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν τον διαβήτη.

Αγριο ραδίκι

Ιδανικό για τον καθαρισμό του αίματος, είναι υπακτικό, τονωτικό, αντιρευματικό. Ελαττώνει τη χοληστερίνη και το αφέψημα των φύλλων του χρησιμοποιείται κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Ανιθος

Περιέχει περίπου 70 ωφέλιμα συστατικά που δρουν ως ασπίδα κατά του διαβήτη.

Μάραθος

Το πιο ξεχωριστό του θρεπτικό συστατικό είναι η ανηθόλη (το κύριο πτητικό του έλαιο) που καταπολεμά τις φλεγμονές, μειώνει τις επιπλοκές του διαβήτη και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης καρκίνου.

Comments are closed.

%d bloggers like this: