Βαλτική Θάλασσα: Ιταλικά καταδιωκτικά αναχαίτισαν ρωσικά πολεμικά πάνω από τα διεθνή ύδατα
30 March 2024
Ειδική συνεδρίαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση και την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας προγραμματίζει το Δ.Σ. Καρδίτσας
30 March 2024

Β. Ιρλανδία: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του κόμματος DUP

Ο επικεφαλής του κόμματος των Ενωτικών στη Βόρεια Ιρλανδία (DUP), Τζέφρι Ντίναλντσον, παραιτήθηκε σήμερα, μετά την απαγγελία σε βάρος του κατηγορητηρίου για μια παλιά υπόθεση σεξουαλικού χαρακτήρα.

Η ηγεσία του κόμματος «έλαβε μια επιστολή από τον βουλευτή Τζέφρι Ντόναλντσον στην οποία επιβεβαιώνει ότι διώκεται για μια παλιά υπόθεση και ο ίδιος δηλώνει ότι παραιτείται με άμεση ισχύ από επικεφαλής του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος», ανακοίνωσε το DUP.

Νωρίτερα σήμερα, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των υπόπτων, η αστυνομία της Βόρειας Ιρλανδίας ανακοίνωσε το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε εις βάρος ενός 61χρονου άνδρα για «παλιά» αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα. Ο 61χρονος αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο στο Νιέλρι στις 24 Απριλίου, μαζί με μια 57χρονη γυναίκα, που κατηγορείται για συνέργεια.

Διέγραψε τους λογαριασμούς του στα social media

Ο Ντόναλντσον διέγραψε τους λογαριασμούς του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σύμφωνα με τον κανονισμό του κόμματος», ο Ντόναλντσον, 61 ετών, τέθηκε σε αναστολή ως μέλος του κόμματος εν αναμονή της έκβασης των νομικών διαδικασιών, υπογράμμισε επίσης το DUP στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από έκτακτη συνεδρίαση.

Ο δεύτερος τη τάξει στο κόμμα, ο Γκάβιν Ρόμπινσον, επιλέχθηκε ομόφωνα ως προσωρινός αρχηγός.

Μέλος του κοινοβουλίου του Γουέστμινστερ από το 1997, ηγέτης του DUP (στο οποίο προσχώρησε στις αρχές του 2004) από τον Ιούνιο του 2021, ο Ντόναλντσον παρουσιαζόταν ως μια μετριοπαθής φυσιογνωμία στο κίνημα των Ενωτικών, αφοσιωμένος στη διατήρηση της Βόρειας Ιρλανδίας εντός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζέφρι Ντόναλντσον χρίστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ το 2016.

Επρόκειτο να ηγηθεί της προεκλογικής εκστρατείας του DUP στις επόμενες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αναμένεται να διεξαχθούν στα τέλη του επόμενου έτους, πιθανότατα το φθινόπωρο.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: