Η πορεία των έργων στο Δήμο Καρδίτσας – Ενημέρωση του Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο
21 September 2022
Φθινοπωρινός καιρός με νεφώσεις και τοπικές βροχές
21 September 2022

Β. Τσιάκος στο Δ.Σ.: Η Καρδίτσα έχει ισχυρή αντιπλημμυρική προστασία αλλά όχι θωράκιση – Ανοιχτά τρία μέτωπα από τον "Ιανό"

Η συμπλήρωση δύο χρόνων από τον “Ιανό” δεν μπορούμε να απουσιάζει από το Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Σεπτεμβρίου, έστω και υπό μορφή ερωτήσεων.

Από τη μία ο κ. Σβάρνας που έθεσε θέμα αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού και πορεία των αποκαταστάσεων και από την άλλη ο κ. Κρανιάς που για πολλοστή φορά μίλησε για τα προβλήματα στα ορεινά του Δήμου, όπως και για αντιπλημμυρικές μελέτες, έβαλαν το θέμα επί τάπητος.

Ο δήμαρχος κ. Τσιάκος, αφού αρχικά είπε ότι ήταν η καταιγίδα της χιλιετίας και κανέναν κράτος, στον κόσμο δεν θα μπορούσε να την αντιμετωπίσει, συνέχισε λέγοντας ότι από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πάρα πολλά. Και έργα και παρεμβάσεις. Η περιοχή μας, ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν θυμίζει τίποτα από την εικόνα που άφησε η αποφράδα εκείνη ημέρα. Και υπενθύμισε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε ύδρευση, αποχέτευση, οδοποιία και άλλες υποδομές, υπογραμμίζοντας ότι με πολλή δουλειά και συνεργασία είμαστε πλέον σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν έγιναν όλα γιατί δεν ήταν δυνατόν να γίνουν, πρόσθεσε, αλλά έγιναν πολλά.

Μιλώντας για την αντιπλημμυρική θωράκιση τόνισε πως για να επιτευχθεί απαιτούνται πάνω από 150 εκατομμύρια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν αυτά τα ποσά και εγώ δεν έχω, δήλωσε, την διάθεση να πω ψέματα στους Καρδιτσιώτες ότι ο Δήμος είναι θωρακισμένος. Δεν είναι θωρακισμένος αλλά έχει πολύ καλύτερη αντιπλημμυρική προστασία από ποτέ. Καθαρίστηκαν ποτάμια, έγιναν διανοίξεις και έργα σημαντικά που συνέβαλαν προς αυτή την κατεύθυνση. Παράλληλα, συνέχισε, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκπονούμαι αντιπλημμυρικές μελέτες που θα καλύπτουν όλα τα ενδεχόμενα. 

Σε ότι αφορά τώρα στην ερώτηση του κ. Κρανιά και το αν υπήρξαν δεσμεύσεις από τον υφυπουργό Υποδομών που ήταν την Τρίτη στην Καρδίτσα, ο δήμαρχος ανέφερε ότι η εργολαβία της ΤΕΡΝΑ στο Δ. Καρδίτσας βρίσκεται στο 72%, όταν στους άλλους Δήμους είναι λίγο πάνω από 20%. Ακόμα υποστήριξε ότι έχει γίνει και ένα σημαντικός αριθμός εξωσυμβατικών παρεμβάσεων στα πλαίσια της καλής συνεργασίας.

Παραδέχτηκε, τέλος, ότι υπάρχουν τρία ανοιχτά μέτωπα για τα οποία δεν υπάρχει ακόμα χρηματοδοτική πρόβλεψη και συγκεκριμένα οι δρόμοι Σαραντάπορο-Νεράιδα, Ραχούλα-Παλιοζωγλόπι και ο δρόμος προς Καροπλέσι.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B2-%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4-%CF%83-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%87%CF%85%CF%81%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%BC%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%B8%CF%89%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84%CE%AC-%CF%84%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AD%CF%84%CF%89%CF%80%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CF%8C

Comments are closed.

%d bloggers like this: