Πογέτ: Δεν είναι φυσιολογικό να μην μού έχει γίνει πρόταση ανανέωσης
21 January 2024
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 21 Ιανουαρίου
21 January 2024

Γάζα: Ο στρατός του Ισραήλ κατέστρεψε σήραγγα της Χαμάς όπου κρατούνταν όμηροι

Σήραγγα της Χαμάς στην οποία, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, κρατούνταν περίπου 20 όμηροι, ανακοίνωσαν πως κατέστρεψαν οι ισραηλινές δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Ντάνιελ Χαγκάρι, στη σήραγγα υπήρχαν ένας αποθηκευτικός χώρος, πέντε μικρά δωμάτια πίσω από μεταλλικά κάγκελα, τουαλέτες, στρώματα, ακόμη και ζωγραφιές ενός παιδιού το οποίο απελευθερώθηκε τον Νοέμβριο.

Ισραήλ: Αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ

Κανένας όμηρος δεν βρισκόταν στη σήραγγα όταν την ανακάλυψαν οι δυνάμεις του Ισραήλ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόγειου λαβύρινθου και είπε ότι έφερε στο σημείο δημοσιογράφους για να καταγράψουν τα ευρήματα προτού να καταστρέψει τη σήραγγα.

Η είσοδός της, σύμφωνα με τον Χαγκάρι, ήταν στο σπίτι ενός μέλους της Χαμάς στο Χαν Γιουνίς, στη νότια Γάζα, όπου επικεντρώνονται οι μάχες τις τελευταίες εβδομάδες.

«Οι στρατιώτες μπήκαν στη σήραγγα όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τρομοκράτες, ξεκίνησε μάχη που τελείωσε με την εξόντωση των τρομοκρατών», είπε ο Χαγκάρι, προσθέτοντας ότι ο χώρος ήταν παγιδευμένος με εκρηκτικά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: