Πιο κοντά στη δημοπράτηση το έργο «Αναβάθμιση συστήματος διαχείρισης και επέκτασης χρήσης κοινόχρηστων ποδηλάτων» Δήμου Καρδίτσας
21 March 2023
Εργαζόμενοι ΣΤΑ.ΣΥ. για ΗΣΑΠ: Λέμε ψέματα ή κάποιοι προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το «χαλί» τα προβλήματα;
21 March 2023

Γαλλία: «Όχι σε ανασχηματισμό και διάλυση της Εθνοσυνέλευσης», διαρρέει η πλευρά Μακρόν

Ο Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε ότι προτίθεται να διαλύσει την Εθνοσυνέλευση, ή να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης, λέγοντας παράλληλα ότι δεν να προκηρύξει δημοψήφισμα για να σβήσει την λαϊκή διαμαρτυρία, δήλωσαν στο AFP πρόσωπα που συμμετείχαν σε σύσκεψη στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.

«Ούτε διάλυση, ούτε ανασχηματισμός, ούτε δημοψήφισμα», δήλωσε ένας από τους συμμετέχοντες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Ελιζέ στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης και στελέχη του στρατοπέδου Μακρόν.

Σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από το κυβερνητικό στρατόπεδο την παρουσίαση εντός «δύο ή τριών εβδομάδων το πολύ» «προτάσεων» για την «αλλαγή της μεθόδου και της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων».

Καζάνι που βράζει η Γαλλία: Αποκλεισμένοι δρόμοι και εγκαταστάσεις πετρελαίου

Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει «σαφή σχέδια στο πλαίσιο μίας σαφούς ατζέντας», για παράδειγμα, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 «με μία σαφή μέθοδο» για να μην επαναληφθεί «η αμφισβήτηση της νομιμότητας ενός νομοθετικού κειμένου», ανέφερε η ίδια πηγή.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα δώσει τηλεοπτική συνέντευξη, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα πάρει τον λόγο και «αργότερα», διευκρίνισε πηγή του προεδρικού στρατοπέδου. Ο Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε μεταρρυθμίσεις «με λιγότερους νόμους και περισσότερες ρυθμίσεις» όταν δεν εξασφαλίζεται απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση», εξήγησε η πηγή του προεδρικού στρατοπέδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: