Ειδικοί απαντούν: Πρέπει να τρώτε κόκκινο κρέας αν έχετε χοληστερίνη;
2 December 2019
Πώς προέκυψαν τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες
2 December 2019

Γιατί δεν πρέπει να πίνετε καφέ από κούπες που βρίσκονται στον χώρο της δουλειάς σας

Τουλάχιστον το 90% από τις κούπες στις κουζίνες των γραφείων, είναι γεμάτες μικρόβια. Από αυτές το 20% περίπου έχει στοιχεία από περιττώματα.Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ο καθηγητής Dr. Charles Gerba, που έκανε μία έρευνα το 1997 έδειξε ότι τα κοινόχρηστα σφουγγάρια είναι η αιτία μεταφοράς μικροβίων.

Δεδομένα
«Τα κολοβακτηρίδια ήταν παρόντα στο 20% των φλυτζανιών καφέ πριν και στο 100% των φλιτζανιών καφέ μετά το σκούπισμα με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι πιάτων». Όπως έγραψε ο Δρ Gerba. «Δεν βρέθηκε E. coli σε κούπες πριν από το σκούπισμα. Ωστόσο, το 20% των κουπών καφέ ήταν θετικό για το Ε. Coli μετά το σκούπισμα».

«Η παρουσία των υγιεινών συνθηκών σε χώρους κουζίνας και / ή καφέ προετοιμασίας καφέ είναι ανησυχητικός. Η παρουσία δυνητικών παθογόνων παραγόντων σε αυτό το περιβάλλον απαιτεί την έναρξη κατάλληλων υγειονομικών προτύπων». Συνεχίζει όπως αναφέρει το «nzherald.co.nz».

«Εάν θέλετε να αποφύγετε να πίνετε βακτηρίδια κοπράνων των συναδέλφων σας». Αυτή ήταν η δήλωση του Δρ Gerba.

Έρευνες
«Μικροβιακή έρευνα των κουπών καφέ γραφείου και η αποτελεσματικότητα ενός πλυντηρίου ροφημάτων γραφείου για τη μείωση των βακτηρίων». Αυτή δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό Dairy, Food and Environmental Sanitation.

Το 2012, μια μετέπειτα μελέτη με επικεφαλής τον Δρ Scott Kelley από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας βρήκε ότι τα γραφεία των ανδρών είχαν «σημαντικά» περισσότερα βακτήρια από τα γυναικεία. Η ερευνητική ομάδα, στην οποία συμμετείχε ο Δρ Gerba, προσδιόρισε περισσότερα από 500 βακτηριακά στελέχη. Τα περισσότερα από τα οποία προέρχονταν από ανθρώπινες επιδερμίδες, ρινικές, στοματικές και εντερικές κοιλότητες.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι καρέκλες και τα τηλέφωνα είχαν μεγάλη αφθονία βακτηρίων. Η επιφάνεια εργασίας, το πληκτρολόγιο και το ποντίκι ήταν κάπως καθαρότερα. «Οι άνθρωποι ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους». « Όμως δεν γνωρίζουμε πολλά για την ποικιλία των βακτηρίων και των ιών όπου ζούμε, εργαζόμαστε και παίζουμε».

Παντού βρίσκονται οι μικροοργανισμοί
Και δεν είναι μόνο γραφεία. Από τις αλυσίδες γρήγορου φαγητού και τις δημόσιες πισίνες έως τα βάρη του γυμναστηρίου.Φαίνεται ότι οπουδήποτε οι ερευνητές μπορούν να σκεφτούν να βρουν κάτι.

«Μας λούζετε, ως κοινωνία, στα ανθρώπινα κόπρανα», δήλωσε στο Marketwatch ο καθηγητής μικροβιολογίας και παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του NYU, Δρ Philip Tierno. «Οι άνθρωποι διαχέουν ό,τι έχουν στα χέρια τους – όπως τα κολοβακτήρια τα οποία μπορούν να μεταδοθούν πολύ εύκολα».

Ο Δρ Tierno πρόσθεσε ότι η περιττωματική ύλη θα μπορούσε να επιβιώσει για μέρες ή εβδομάδες σε επιφάνειες. «Έτσι το πλύσιμο των χεριών σας είναι επιτακτικό – προτού να φάτε ή να πιείτε οτιδήποτε και πριν αγγίξετε το πρόσωπό σας».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: