Απορρίφθηκαν από την Ρ.Α.Α.Ε.Υ. αιτήσεις για αιολικό στη Ρεντίνα και μικρό Υ/Η στο Πευκόφυτο
13 February 2024
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 13 Φεβρουαρίου
13 February 2024

Γκαλαπάγκος: Ιδιωτικό αεροσκάφος με εννέα επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα

Στη θάλασσα έπεσε ένα ιδιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν εννέα άνθρωποι. Το περιστατικό συνέβη στα ανοιχτά της νήσου Κριστόμπαλ του Ισημερινού, στο αρχιπέλαγος των Γκαλαπάγκος.

«Δεν υπάρχουν αγνοούμενοι ή νεκροί», ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας, υπογραμμίζοντας ότι όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν, διακομίστηκαν σε νοσοκομείο και είναι «καλά στην υγεία τους». Πρόκειται για δύο μέλη πληρώματος και επτά επιβάτες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα και δύο παιδιά.

Το αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα, περίπου 1.600 μέτρα από την παραλία Πούντα Καρόλα του Σαν Κριστόμπαλ, ενός από τα κατοικημένα νησιά στο ανατολικό τμήμα των Γκαλάπαγκος, που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς για τη μοναδική βιοποικιλότητά τους. Είχε αναχωρήσει από το Σαν Κριστόμπαλ με προορισμό το νησί Ισαμπέλα, το μεγαλύτερο του συμπλέγματος που βρίσκεται δυτικότερα.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκαν σε κοινωνικά δίκτυα, διακρίνεται το λευκό αεροσκάφος να επιπλέει στα νερά και να προσεγγίζεται από σωστική λέμβο.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής ανέφερε ότι το αεροσκάφος βυθίστηκε λίγη ώρα αργότερα και οι αρχές προσπαθούν να εκτιμήσουν τις «περιβαλλοντικές επιπτώσεις» του ατυχήματος και να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: