Εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης: Δύσκολο να ανοίξει σε 48 ώρες – Τι πρέπει πρώτα να γίνει
12 September 2023
Γκολφ και Ναυτιλία έλαμψαν για 9η χρονιά στο κορυφαίο Greek Maritime Golf Event
12 September 2023

Γροιλανδία: Κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες προσάραξε σε απομονωμένη περιοχή

Σε απομονωμένη περιοχή της ανατολικής Γροιλανδίας προσάραξε ένα κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες και δεν είναι σε θέση να ξεκολλήσει από μόνο του, σύμφωνα με την Κοινή Αρκτική Διοίκηση του στρατού της Δανίας σήμερα.

Το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Ocean Explorer προσάραξε την Δευτέρα στο Άλπεφιορδ, σε ένα εθνικό πάρκο που απέχει περίπου 1.400 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Νούουκ, της πρωτεύουσας της Γρουλανδίας. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες και όσοι επιβαίνουν στο πλοίο δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο. Σύμφωνα με τον στρατό, δεν υπάρχει επίσης κάποιος κίνδυνος για το περιβάλλον.

«Ένα κρουαζιερόπλοιο που αντιμετωπίζει πρόβλημα στο εθνικό πάρκο αποτελεί προφανώς λόγο ανησυχίας. Η πλησιέστερη βοήθεια απέχει πολύ, οι μονάδες μας βρίσκονται πολύ μακριά και ο καιρός μπορεί να μην είναι ευνοϊκός», είπε ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της JAC, Μπράιαν Γιένσεν. «Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους ανθρώπους ή το περιβάλλον, κάτι που είναι καθησυχαστικό», πρόσθεσε.

Η κοντινότερη μονάδα της JAC είναι ένα σκάφος επιθεώρησης που απείχε 1.200 ναυτικά μίλια από το κρουαζιερόπλοιο τη στιγμή της προσάραξης. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να φτάσει στο Ocean Explorer το πρωί της Παρασκευής, στην καλύτερη περίπτωση. Η JAC είπε ότι ζήτησε από ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται κοντύτερα να παραμείνει στην περιοχή ώστε να μπορέσει να βοηθήσει τους επιβάτες, εφόσον αλλάξουν οι συνθήκες.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: