Π. Μαρινάκης για Έλενα Ακρίτα: Απογείωση της χυδαιότητας
2 April 2024
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στη γέφυρα μπέλεϋ Πετρωτού Αργιθέας
2 April 2024

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση του θανάσιμου τραυματισμό της 28χρονης από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της, κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, έχει διατάξει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, την ώρα που ο δράστης έχει συλληφθεί και νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Καρτέρι έστησε ο 39χρονος στην 28χρονη – Διατάχθηκε ΕΔΕ

Νωρίτερα το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έδωσε λεπτομέρειες για τη νέα αυτή γυναικοκτονία, σημειώνοντας:

«Περί την 22:10 ώρα χθες (1 Απριλίου 2024) το θύμα μετέβη με οικείο της πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου περιέγραψε περιστατικά τα οποία είχαν λάβει χώρα σε βάρος της κατά το παρελθόν από τον πρώην σύντροφό της και τα οποία είχε καταγγείλει στην αστυνομία. Παράλληλα, περιέγραψε ότι την προηγούμενη και την ίδια μέρα διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφός της κινούνταν έξω από την οικία της.

Κατά την παραμονή της στην Υπηρεσία δεν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του, εκφράζοντας την επιθυμία να μεταφερθεί με περιπολικό στην οικία της.

Κατά την έξοδό της από το Αστυνομικό Τμήμα κάλεσε την Άμεση Δράση και σε κοντινή απόσταση, ενώ συνομιλούσε με τηλεφωνήτρια, παρουσία του οικείου της προσώπου, δέχθηκε αιφνίδια επίθεση από τον πρώην σύντροφό της, ο οποίος με χρήση μαχαιριού την τραυμάτισε θανάσιμα και στη συνέχεια αυτοτραυματίστηκε».

Η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει πως από το 2020 έχει καταρτιστεί οδηγός χειρισμού υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, που έχει εκπονηθεί σε συνεργασία με εισαγγελικές Αρχές. Τα πρωτόκολλα αυτά έχουν αποσταλεί σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες που χειρίζονται υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και βρίσκονται υπό διαρκή επικαιροποίηση.

Τα πρωτόκολλα αποτελούν τη βάση διαρκούς εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού. Μάλιστα, αυτή τη στιγμή λειτουργούν 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε ολόκληρη τη χώρα, εκ των οποίων τα δύο στη Δυτική Αττική. Ήδη, δημιουργούνται άλλα 45, ώστε να υπάρχει ένα σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας.

Επιπλέον, από το 2023 τα θύματα έχουν πρόσβαση και στην ειδική εφαρμογή άμεσης και έγκαιρης ειδοποίησης της Αστυνομίας με δυνατότητα γεωεντοπισμού (Panic Button), αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: