Τι προβλέπει η δράση «Thessaly & Evros Pass 2024» που ξεκίνησε την Τρίτη 25 Ιουνίου – Εντός της δράσης ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα
25 June 2024
Παναθηναϊκός: Ανανέωσε για ακόμη δύο χρόνια ο Κώτσιρας
25 June 2024

Δήμος Αθηναίων: Έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για προηγούμενες χρήσεις της ΕΑΤΑ

Σημαντικές ζημιές στην προηγούμενη χρήση του 2023 εμφάνισε η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), ο αναπτυξιακός φορέας του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα, αυτές ανέρχονται στα 3.650.000 ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 2.000.000 ευρώ αποτελούν σωρευμένες ζημιές του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, μέσω του οποίου μισθώνονταν σπίτια σε πρόσφυγες.

Το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα χρήσης και σωρευμένες ζημιές από λανθασμένο τρόπο λογιστικής διαχείρισης της προηγούμενης διοίκησης.

Ήδη η νέα διοίκηση της ΕΑΤΑ, με εντολή του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ξεκινά έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και νομικούς για την προηγούμενη περίοδο. Θα ακολουθήσει εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου, ώστε να αναδειχθούν οι αιτίες των μεγάλων ζημιών και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν.

Το δημοτικό συμβούλιο, με πρόσφατη απόφασή του, ενέκρινε την αναγκαία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των ζημιών.

Σύμφωνα με τη σημερινή δημοτική Αρχή, «ήδη μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης, ο φορέας εξυγιαίνεται και εκσυγχρονίζεται, καθώς αλλάζει ο τρόπος λογιστικής παρακολούθησης, ενώ αποκτά και τεχνική υπηρεσία για πιο αποτελεσματική λειτουργία».

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: