Διαβατά: Επεισόδιο με πυροβολισμούς και δύο τραυματίες σε καταυλισμό Ρομά
18 September 2022
Οδηγός παρέσυρε και εγκατέλειψε πεζή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
19 September 2022

Δήμος Μουζακίου: Αγορά κτηρίου που θα στεγάσει το Αρχαιολογικό – Λαογραφικό Μουσείο

Μέχρι το τέλος του χρόνου (2022) και εφόσον δεν προκύψει κάτι έκτακτο, το Αρχαιολογικό-Λαογραφικό Μουσείο Μουζακίου θα έχει αποκτήσει νέα στέγη, στο κέντρο της πρωτεύουσας του Δήμου.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του έθεσε η ηλεκτρονική μας εφημερίδα, με αφορμή πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου.

Αναλυτικότερα στη συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου ο δήμαρχος που ήταν και ο εισηγητής, ενημέρωσε πως εντός του οικισμού, μετά από επισταμένη έρευνα, βρέθηκε ένα ακίνητο που να πληροί τις προϋποθέσεις για την στέγαση της δομής. Πρόκειται για ένα οικόπεδο εντός σχεδίου, έκτασης 500 τετραγωνικών, στο οποίο υπάρχει διώροφη κατοικία με κεραμοσκεπή, με πρόσβαση από δύο εξωτερικές σκάλες. Το σύνολο του εμβαδού του κτίσματος είναι 80 τετραγωνικά (40 το ισόγειο και άλλα τόσα ο όροφος).

Ο Δήμος, πάντα σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου, προτίθεται να προβεί στην απ’ ευθείας αγορά του ακινήτου με σκοπό να το διαθέσει προκειμένου να μεταστεγαστεί το Αρχαιολογικό-Λαογραφικό Μουσείο Μουζακίου.

Κατόπιν το Δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει για τον ορισμό μελών της επιτροπής καθορισμού τιμήματος του οικοπέδου, αλλά και να εξουσιοδοτήσει τον δήμαρχο να αναθέσει την εργασία εκτίμησης της αγοραίας αξίας του οικοπέδου σε εκτιμητή του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφησαν η κ. Ντούρβα και ο κ. Γιώτης.

Τα μέλη της Επιτροπής είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Πούπης και Γκαγκάς, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Μουζακίου κ. Καταραχιάς και ένας μηχανικός, προερχόμενος από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και θα ορισθεί από τον κ. Στάθη.

Σημειώνουμε πως, όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Μουζακίου, το ανώτερο ποσό που έχει προϋπολογισθεί για την αγορά ακινήτου είναι 65.000 ευρώ. 

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BA%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BB%CE%B1%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B5%CE%AF%CE%BF

Comments are closed.

%d bloggers like this: