Αναστολή είσπραξης δημοτικών εσόδων για την ελάφρυνση τοπικών οικονομιών και επιχειρήσεων ζητά η ΚΕΔΕ
20 March 2020
Κορωνοϊός: Τέσσερα ερωτήματα ζητούν επειγόντως απαντήσεις από τους μικρούς νησιωτικούς δήμους
20 March 2020

Δήμος Τεμπών: Ολική καταστροφή στις δενδρώδεις καλλιέργειες

Τις πληγείσες περιοχές από τον προχθεσινό παγετό επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη κλιμάκιο από το δήμο Τεμπών και τον ΕΛΓΑ, με επικεφαλή το δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον Προϊστάμενο του Περιφερειακού καταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχ. Λιόντο και τον επόπτη του ΕΛΓΑ της Π.Ε. Λάρισας κ. Βασ. Σπανό.
Το κλιμάκιο επισκέφθηκε τις περιοχές των πρώην δήμων Νέσσωνος, Μακρυχωρίου και Γόννων.
Οι ζημιές που διαπιστώθηκαν είναι πολύ μεγάλες, καταστρέφοντας σχεδόν το 100% της αναμενόμενης παραγωγής στις καλλιέργειες Αμυγδάλου, Βερίκοκου και Ροδακινιάς, συνολικής έκτασης περίπου 20.000 στρεμμάτων.
Ο κ. Μανώλης σε δήλωσή του αναφέρει: «Οι ζημιές από τον ισχυρό παγετό της 17ης Μαρτίου είναι μεγάλες. Σήμερα επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχέςμαζί με κλιμάκιο του Περιφερειακού καταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας, για μία πρώτη αυτοψία και διαπιστώσαμε αυτό που μας μετέφεραν από την πρώτη στιγμή οι αγρότες.
Ήδη έχει δοθεί εντολή, έχει γίνει αναγγελία της ζημιάς και αναμένεται στο επόμενο 15/νθήμερο οι αγρότες να καταθέσουν προσωρινή δήλωση ζημιάς, σύμφωνα με την απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΑ.
Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των δηλώσεων ζημιάς, θα ακολουθήσουν οι εξατομικευμένες εκτιμήσεις για το μέγεθός της, το οποίο και φαίνεται να είναι πραγματικά μεγάλο.
Για το λόγο αυτό, αλλά και γιατί είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι δενδροκαλλιεργητές μας παθαίνουν ζημιές, ζητάμε σωστές, δίκαιες και έγκαιρες εκτιμήσεις».
Στην αυτοψία συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Παν. Γκατζόγιας και Νικ. Μητσογιάννης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρ. Κακαγιάννης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Συκουρίου κ. Μιχ. Γκουντής.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: