Νέα φωτιά στην Εύβοια – Στη μάχη και εναέρια μέσα
30 August 2023
Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη και στον Δημήτρη Λάγιο στην Κηφισιά
30 August 2023

Δήμος Φυλής: Δωρεάν το νερό στους πυρόπληκτους για ένα τρίμηνο

Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Φυλή, ο Δήμος αποφάσισε να παρέχει δωρεάν το νερό στους κατοίκους των δημοτικών ενοτήτων Φυλής και Άνω Λιοσίων για το τρίτο τρίμηνο του 2023. Το μέτρο αυτό προστίθεται στα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Με την ίδια απόφαση, οι λογαριασμοί ύδρευσης θα είναι μηδενικοί για τους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Φυλής και των περιοχών Πανοράματος των Άνω Λιοσίων για το δεύτερο τρίμηνο του 2023, δηλαδή τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππούς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καταναλωτές δεν θα χρεωθούν με τα τέλη ύδρευσης, καθώς η απαλλαγή περιλαμβάνει το πάγιο, τη συντήρηση δικτύου, αλλά και την κατανάλωση.

«Ο λογαριασμός πάνω θα έχει τη μέτρηση της κατανάλωσης, θα αναγράφει και τα κυβικά που καταναλώθηκαν, όμως το ποσό θα είναι μηδενικό», τόνισε ο δήμαρχος Φυλής στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε: «Το κρίναμε δίκαιο αυτό, ως μια στήριξη στους συμπολίτες μας που έδωσαν μάχη με τη φωτιά, αλλά και για τους υπόλοιπους, που χρειάστηκε να βρέχουν τις αυλές τους και το πράσινο».

Από εκεί και πέρα, ο δήμος θα προχωρήσει άμεσα και στην αποκατάσταση του Ελαιώνα της Φυλής και γι’ αυτό κάλεσε τους πολίτες, των οποίων τα ελαιόδεντρα επλήγησαν από την πυρκαγιά της 22ας Αυγούστου, να δηλώσουν τον αριθμό τους στην αρμόδια Υπηρεσία στο δημαρχείο, αλλά και τον αριθμό που επιθυμούν να τους προμηθεύσει προς φύτευση, δωρεάν, ο δήμος.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική Αρχή, ο δήμος θα αναλάβει επίσης, τον καθαρισμό του αγροκτήματος, τη φύτευση των δέντρων και τη συντήρησή τους, υπό την επίβλεψη των γεωπόνων του.

Στην ουσία, πρόκειται για μια προέκταση του προγράμματος «Ελιά», που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια και σύμφωνα με το οποίο, οι δημότες που προτίθενται να φυτέψουν ελιές σε αγροκτήματα ή οικόπεδα στις δημοτικές ενότητες Άνω Λιοσίων και Ζεφυρίου, μπορούν να το δηλώσουν στον δήμο, ο οποίος θα τους παρέχει δωρεάν τα αναγκαία ελαιόδεντρα.

Ανάλογο πρόγραμμα περιβαλλοντικών παρεμβάσεων του δήμου είναι και το «Μέλισσα», το οποίο επίσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τους μελισσοκομικούς φορείς, προς ενίσχυση της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: