Συνήγορος Τουλουπάκη: Όλες οι κατηγορίες κατέρρευσαν
1 July 2022
Παρασκευή (01/07): 65 θετικά rapid tests στην Καρδίτσα και από 1 σε Σοφάδες, Μουζάκι και Πετρίλο
1 July 2022

Δίκη Φιλιππίδη: Την αποφυλάκισή του με όρους ζητεί η εισαγγελέας

Να μην παραταθεί η προφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη εισηγείται η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η οποία προτείνει να αποφυλακιστεί με όρους.

Όπως είπε η εισαγγελέας, ο Πέτρος Φιλιππίδης δεν είναι πλέον επικίνδυνος να τελέσει ίδια αδικήματα, αφού είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του και οι συνεργάτιδές του είναι υποψιασμένες.

Η εισαγγελική λειτουργός ζητεί να του επιβληθούν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και καταβολής εγγυοδοσίας 50.000 ευρώ.

«Ο κατηγορούμενος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε αυτό το χώρο. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι καταγγελλόμενες πράξεις έλαβαν χώρα πριν πολλά χρόνια και δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου σας ίδιες συμπεριφορές. Είναι επικίνδυνος για τη δημόσια τάξη;

Η προσωρινή κράτηση έχει προληπτικό σκοπό. Στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να το αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο. Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος» είπε η εισαγγελέας.

Νωρίτερα, στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό:

«Η κατάσταση της υγείας του είναι βεβαρυμμένη. Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων. Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο. Λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα. Αυτό που έπαθε πρακτικά σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του Φιλιππίδη δεν αιματώθηκε».

naftemporiki.grΠηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1878795/diki-filippidi-tin-apofulakisi-tou-me-orous-zitei-i-eisaggeleas

Comments are closed.

%d bloggers like this: