Γερμανία: Παραιτείται η υπουργός Παιδείας του Βρανδεμβούργου
17 April 2023
Λάρισα: Την έστειλε στο νοσοκομείο επίθεση κριαριού
17 April 2023

Δεκάδες τραυματίες πριν το κολομβιανό Clasico

Τουλάχιστον 89 τραυματίες είναι ο απολογισμός από τις σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθες (16/4) στο Μεντεγίν, με αφορμή το κολομβιανό ποδοσφαιρικό Clasico μεταξύ της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Αμέρικα Κάλι.

Αυτό ανέφεραν αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το δίκτυο Caracol και άλλοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς. Τα επεισόδια μεταξύ οπαδών και αστυνομίας σημειώθηκαν έξω κι εντός του γηπέδου «Ατανάσιο Ζιραρντό» όπου ήταν προγραμματισμένος ο αγώνας, ο οποίος με απόφαση των τοπικών αρχών δεν ξεκίνησε καν μα αναβλήθηκε.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο ώρες πριν την έναρξη του αγώνα λόγω της διαμαρτυρίας μιας ομάδας οργανωμένων οπαδών της Ατλέτικο Νασιονάλ, των «Los del Sur», στους οποίους ο σύλλογος αποφάσισε να αναστείλει κάποια από τα οικονομικά προνόμια που απολάμβαναν.

Στη συνέχεια η κατάσταση κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρξουν ολοένα και πιο βίαιες συγκρούσεις, στις οποίες συμμετείχαν και άλλες ομάδες οπαδών των «λευκοπράσινων».

Ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Ντάνιελ Κιντέρο, αποφάσισε να απαγορεύσει τη διεξαγωγή αγώνων στο «Ζιραρντό», μέχρι να αποκατασταθούν οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλείας.

«Δεν ανεχόμαστε τη βία, ούτε να κινητοποιηθούν περισσότεροι από 800 αστυνομικοί για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Προτιμώ να μείνουν στους δρόμους προστατεύοντας τους ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος.

Comments are closed.