Β. Κικίλιας: Αυξημένες οι προκρατήσεις κατά 20% τον Ιανουάριο σε σχέση με το 2019
13 February 2023
Αλ. Τσίπρας: Υπό δίωξη ο πολιτισμός από μια κυβέρνηση που σε κάθε της βήμα προσπαθεί να επιβάλει τη βαρβαρότητα
13 February 2023

Δεν άντεξαν οι τοιχογραφίες ηρώων στην Αργιθέα – Στεργίου: Θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες

Οι τοιχογραφίες των τριών Ηρώων της Επανάστασης του 1821 (Καραϊσκάκης, Κατσαντώνης, Μπουκουβάλας) που δημιουργήθηκαν προ 18 μηνών στην είσοδο της Τ.Κ. Αργιθέας, με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Εθνική παλιγγενεσία, θα αποκατασταθούν μόλις το επιτρέψει ο καιρός, χωρίς κανένα επιπλέον έξοδο για τον Δήμο.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο KarditsaLive.Net, ο δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου, απαντώντας σε σχετικό μας ερώτημα για τις φθορές που έχουν υποστεί και έπειτα από σχετική ανάρτηση (ακολουθεί στο τέλος του κειμένου) στα κοινωνικά δίκτυα του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αργιθέας κ. Ι. Μπαμπάτσικου συνοδευόμενο από οπτικό υλικό.

Αναλυτικότερα επισήμανε ότι όντως υπάρχουν φθορές, όχι τόσο στα πρόσωπα των τριών Ηρώων όσο στο ρητό «ΧΩΡΕΙΤΕ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΙ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΠΩΣ ΣΥΛΛΑΒΙΖΕΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», το οποίο και συμπλήρωνε το όλο έργο.

Η συγκεκριμένη τοιχογραφία, τονίζει ο κ. Στεργίου προέκυψε από μία πρόταση παιδιών που κατάγονται από το χωριό και το αγαπούν. Από αυτούς τους ανθρώπους δημιουργήθηκε και το έργο. Μας το πρότειναν, το θέσαμε υπόψιν της Επιτροπής για τα 200 χρόνια και το ενέκριναν. Μάλιστα από μέλος της Επιτροπής επιλέχθηκε και το λεκτικό μέρος.

.Εμείς, συνέχισε, ως Δήμος διαθέσαμε το ποσό των 1.500 ευρώ (σ.σ. μη συμπερριλαμβανομένου του ΦΠΑ) για τα υλικά που χρησιμοποίησαν οι συντοπίτες μας και είναι και τα μοναδικά χρήματα που διατέθηκαν για τους εορτασμούς της επετείου. 

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή, συμπληρώνει ο δήμαρχος Αργιθέας, για όποιον γνωρίζει, είναι πολύ δύσκολες  και το έργο έγινε σε ένα τοιχίο που συγκεντρώνει πολύ νερό. Ήταν ένα εγχείρημα που δεν έχει ξαναγίνει και υπήρξαν φθορές κυρίως στο λεκτικό κομμάτι της τοιχογραφίας.

Είμαστε ήδη κατέληξε σε συνεννόηση με τους Αργιθεάτες που το δημιούργησαν και μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες (Άνοιξη-Καλοκαίρι) θα υπάρξει αποκατάσταση των φθορών του έργου και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου με πλεξιγκλάς, ώστε να εξασφαλισθεί ότι δεν θα υποστεί, στο μέτρο του δυνατού, φθορές.  Τέλος, πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει άλλη επιβάρυνση για τον Δήμο, πέραν του αρχικού ποσού.

Ακολούθως το σχετικό σχόλιο του κ. Ι. Μπαμπάτσικου:

.Στην είσοδο του χωριού Αργιθέα κατασκευάστηκε από το δήμο τοιχογραφία για να τιμήσει τους ήρωες της επανάστασης του 1821 με αφορμή την συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική επανάσταση.

Αναρτήσεις επί αναρτήσεων από τον Δήμαρχο Αργιθέας για το πρωτοποριακό έργο, όπως έλεγε !!! τα μπράβο πολλά, τα like επίσης.

Οι αναρτήσεις αυτοθαυμασμού «χτύπησαν κόκκινο» ιδίως όταν μας ανέφερε πόσο πολύ «κοπίασε» για να ανακαλύψει τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη και τις πρωτοπόρες τεχνικές που χρησιμοποίησε για την κατασκευή του ώστε το έργο να μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο !!!

Ενάμισι χρόνο μετά αυτό που απέμεινε είναι η γυάλινη επιγραφή ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ .

Θαρρώ πως αν το ζωγράφιζαν 4χρονα παιδιά με νερομπογές θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα και σίγουρα θα κόστιζε λιγότερα χρήματα.

Το συγκεκριμένο αποτελεί δυστυχώς, μια μικρογραφία της όλης δράσης της παρούσας δημοτικής αρχής αυτά τα 4 χρόνια, όπου κυριαρχούν οι εφήμεροι εντυπωσιασμοί , οι επικοινωνιακές κορώνες και η έλλειψη πραγματικού έργου όπου τα ελάσσονα τα αναγάγει ως μείζονα .

Καλούμε τον κ. δήμαρχο να προβεί άμεσα στον καθαρισμό του τοίχου γιατί προσβάλει όχι μόνο την μνήμη των επαναστατών αλλά και όλους τους Αργιθεάτες που διαχρονικά ήταν παρόντες στους αγώνες του Έθνους.

Επειδή, όπως αναφέρει το κινέζικο ρητό «μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις» , δείτε τις σχετικές φωτογραφίες και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Π.Κ.

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B8%CE%AE%CE%BA%CE%B5%CF%82

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: