ΠΕΔ Θεσσαλίας: Ποιοι εκλέγονται στο νέο συμβούλιο
13 November 2019
Κ. Χατζηδάκης: Οι 7 άξονες της κυβέρνησης για την ανακύκλωση
13 November 2019

ΔΕΥΑ Τρικάλων: Μείωση 50% στο τιμολόγιο για 3.500 νοικοκυριά

Ελαφρύνσεις τιμολογίων ύδρευσης στο 50% για 3.500 τρικαλινά νοικοκυριά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων.Υιοθετώντας την επίσης ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΤ, υλοποιεί την ελάφρυνση για ευπαθείς ομάδες.
Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Σώματος την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019, οι ελαφρύνσεις αφορούν σε
– τρίτεκνους,
– πολύτεκνους,
– ΑμεΑ,
– δικαιούχους Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.).
Επίσης,
– θεσπίζεται ειδικό τιμολόγιο κατανάλωσης νερού για τα υδρόμετρα που υδροδοτούν ακίνητα ή εκτάσεις στον Δήμο Τρικκαίων
– μειώνονται τα τέλη σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων υδάτων στο συνοικισμό Ριζαριού, λόγω του γειτονικού Βιολογικού Καθαρισμού της πόλης
– δεν θα υπάρχει χρέωση χρήσης του δικτύου ακαθάρτων για 10 έτη από την ημερομηνία που η ΔΕΥΑΤ καλεί τους ιδιοκτήτες ακινήτων να προσέλθουν για σύνδεση αυτών με το κατασκευασμένο δίκτυο ακαθάρτων υδάτων
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε ότι είναι «μια οφειλόμενη υποχρέωση. Μια καλή στιγμή της ΔΕΥΑΤ, που εδώ και καιρό σχεδιάζαμε, ώστε να είναι δίκαιη, συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της κοινωνίας».
Και επεσήμανε ότι οι ελαφρύνσεις γίνονται λόγω της κερδοφορίας της ΔΕΥΑΤ, υπενθυμίζοντας και τα έργα που η επιχείρηση υλοποιεί: αποχέτευση σε Ριζαριό, Πυργετό, Σωτήρα, Πάσχου 2, μελέτη για Πλάτανο – Ρίζωμα, μελέτη για Καλονέρι, Αμπελάκια, Φλαμουλάκι, για τον σχεδόν διπλασιασμό του βιολογικού καθαρισμού, για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην πόλη των Τρικάλων, μαζί με τις ήδη προηγηθείσες παρεμβάσεις και έργα σε χωριά.
Και επεσήμανε ότι προφανώς και θα ήθελε να μειωθούν τα δημοτικά Τέλη, αλλά αυτό δεν το επιτρέπει ακόμη η οικονομική κατάσταση του Δήμου. Εφερε, δε, ως ενισχυτικό παράδειγμα για αυτό, τα περίπου 3,5 εκ. € που ετησίως δαπανά ο Δήμος για τα τοκοχρεολύσια.
Ο δε πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Χρήστος Αναστασίου, απαντώντας σε ερωτήσεις και παρεμβάσεις επικεφαλής και συμβούλων των συνδυασμών της αντιπολίτευσης, σημείωσε τη μεγάλη σημασία της συγκεκριμένης απόφασης.
Οι εκπτώσεις είναι της τάξης του 50% και θεσπίζονται ειδικά κριτήρια και προσαυξήσεις για την κάθε κατηγορία. Η απόφαση μεριμνά και για τα θέματα των χρεώσεων σε χωριά με τον διαφορετικό τρόπο μέτρησης.

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: