ΛΟΤΤΟ: Ένας υπερτυχερός κερδίζει 1,6 εκατ. ευρώ
7 August 2022
Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει
7 August 2022

Δημοπρατείται στις 25 Αυγούστου η κατασκευή του Πολυχώρου Αλληλεγγύης του Δήμου Καρδίτσας

Στην δημοσιοποίηση της προκήρυξης δημόσιας σύμβασης ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «Κατασκευή κτιρίου και προμήθεια εξοπλισμού για πολυχώρο κοινωνικής αλληλεγγύης (κοινωνικό παντοπωλείο και δομή υποστηριζόμενων διαμερισμάτων) – Εργολαβία», προϋπολογισμού 750.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. προχώρησε ο Δήμος Καρδίτσας.

Η προθεσμία υποβολής των προσφορών που θα γίνεται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ λήγει την Πέμπτη 25 Αυγούστου στις 15:00. και η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 10:00 π.μ.  Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά μόνο βάσει τιμής.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και η  συνολική προθεσμία εκτέλεσης του είναι 12 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το νέο κτίριο

Το έργο αφορά στην κατασκευή διώροφου κτιρίου στη συμβολή των οδών Μπούσδρα και Ποσειδώνος, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Καρδίτσας που είναι χαρακτηρισμένο στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο με χρήση Πρόνοιας για την στέγαση :

– της δομής του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο ισόγειο και

– της δομής των υποστηριζόμενων διαμερισμάτων για την φιλοξενία αστέγων στον όροφο.

Επίσης, από το έργο χρηματοδοτείται η προμήθεια του εξοπλισμού για την δομή των υποστηριζόμενων διαμερισμάτων.

Αναλυτικά η κατασκευή του κτιρίου αφορά στην ανέγερση διώροφου κτίσματος με τμήμα υπογείου, με χρήση καταστήματος Κοινωνικού Παντοπωλείου και γραφείων εξυπηρέτησής του στο ισόγειο, καθώς και Δομή Υποστηριζόμενων Διαμερισμάτων στον 1ο όροφο.

– Υπόγειο: καταλαμβάνει τμήμα της συνολικής κάλυψης του κτιρίου, με χρήση αποθήκης (μηχανοστάσια ανελκυστήρων).

– Ισόγειο: με κύρια χρήση καταστήματος Κοινωνικού Παντοπωλείου, με αίθουσα τροφίμων, καθώς και αίθουσα με είδη ένδυσης και υπόδησης, γραφείο υπαλλήλων με τουαλέτες, αίθουσα αναμονής με τουαλέτες για το εξυπηρετούμενο κοινό. Τέλος, προβλέπεται ξεχωριστός χώρος κεντρικής εισόδου για τα υποστηριζόμενα διαμερίσματα του πρώτου ορόφου.

– Α΄ όροφος: αποτελείται από τον κοινόχρηστο χώρο, τρία ανεξάρτητα διαμερίσματα για τη λειτουργία των υποστηριζόμενων διαμερισμάτων και μια αίθουσα βοηθητικών χώρων κοινωνικού παντοπωλείου, που επικοινωνεί με ανεξάρτητη εσωτερική κλίμακα με τον ισόγειο χώρο του καταστήματος.

Ο ακάλυπτος χώρος διαμορφώνεται με τμήματα πλακόστρωσης και φύτευσης.

Η προμήθεια του εξοπλισμού για την δομή των υποστηριζόμενων διαμερισμάτων περιλαμβάνει ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, υπολογιστές, έπιπλα, φωτιστικά, λευκά είδη, εξοπλισμό κουζίνας και λοιπό οικιακό εξοπλισμό.

Με την κατασκευή και λειτουργία του έργου επιδιώκεται η κάλυψη ελλείψεων σε βασικές δομές – υποδομές κοινωνικής υποστήριξης, να βελτιωθεί η λειτουργίας των δομών με σκοπό την εξυπηρέτηση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, να δοθεί η δυνατότητα κοινωνικοποίησης, μόρφωσης, απασχόλησης των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στην περιοχή παρέμβασης και να αντιμετωπιστούν αυξανόμενες ανάγκες λόγω συνθηκών φτώχειας και  λόγω ύπαρξης πολλών μακροχρόνια ανέργων, ιδιαίτερα νέων και ευάλωτων ομάδων.

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-25-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CF%85%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%AE%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82

Comments are closed.

%d bloggers like this: