Σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού απειλείται από πλημμύρες
30 June 2022
Κυψέλη: Επίθεση με βαριοπούλες σε υποκατάστημα τράπεζας
30 June 2022

Διαμαρτυρία από ΚΚΕ (μ-λ) και Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας για Σύνοδο του ΝΑΤΟ και πόλεμο στην Ουκρανία (+Φώτο +Βίντεο)

Την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας που πυροδοτεί την ένταση στην περιοχή, καθώς και στη συνέχιση του πολέμου στην Ουκρανία,

εξέφρασαν με διαμαρτυρία τους στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας αργά το απόγευμα της Τετάρτης (29/6) μέλη του ΚΚΕ (μ-λ) και του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας, τα οποία κρατούσαν πανό με αντινατοϊκά και αντιπολεμικά μηνύματα, ενώ διένειμαν και φειγ βολάν με τις θέσεις των δύο φορέων για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ (μ-λ)

.Το ΚΚΕ (μ-λ) μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του υποστήριζε ότι «η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή που έχουμε όξυνση του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού ΗΠΑ-Ρωσίας. Η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας και ο αντιδραστικός πόλεμος στην Ουκρανία μετράει ήδη χιλιάδες νεκρούς, χιλιάδες ξεσπιτωμένους και πάνω από 10 εκατομμύρια πρόσφυγες. Στην Σύνοδο της Μαδρίτης οι δυτικοί ιμπεριαλιστές θα αποφασίσουν για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Στόχος είναι να σφίξει κι άλλο η περικύκλωση της Ρωσίας. Μία τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει ακόμα περισσότερο την ένταση στην περιοχή, θα αλυσοδέσει την Ελλάδα και τις άλλες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ ακόμη περισσότερο στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό και στο πολεμοκάπηλο άρμα του, οδηγώντας έτσι σε ακόμα πιο αντιδραστικές εξελίξεις.» “.

Όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις Ελλάδας –Τουρκίας το ΚΚΕ (μ-λ) επισημαίνει ότι «οξύνεταιο αντιδραστικός ανταγωνισμός της ντόπιας αστικής τάξης με την τούρκικη αστική τάξη, καθώς και οι δύο βλέπουν τον πόλεμο σαν ευκαιρία για να αναβαθμίσουν τον ρόλο τους στην περιοχή και να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Η αντιπαράθεση με βάση τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ΝΑ Μεσόγειο ανεβάζει τους τόνους και κάνει φανερό ότι το βάθεμα της εξάρτησης της χώρας μας στον ευρωατλαντικό άξονα δημιουργεί μόνο κινδύνους για τον λαό μας και συνολικά για τους λαούς της περιοχής.»

.Λέμε «ΟΧΙ» στην πολιτική που καλεί το λαό “να χύσει το αίμα του για τους αμερικανονατοϊκούς φονιάδες. Λέμε «ΟΧΙ» στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία και στα φιλοπόλεμα σχέδια του ΝΑΤΟ. Ενάντια στον αντιδραστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό! Για τη φιλία και την αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό. Ενάντια στην πολιτική της ακρίβειας, της φτώχειας και της καταστολής, τα «δίδυμα αδέλφια» του πολέμου, του ιμπεριαλισμού και του εθνικισμού!» επισημαίνεται μεταξύ άλλων στη ανακοίνωση που διένειμαν τα μέλη του ΚΚΕ (μ-λ)

Η ανακοίνωση του Δικτύου Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας

.Στην ανακοίνωσή του το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα Καρδίτσας σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ επιδιώκεται να “σφραγιστεί” η λεγόμενη “Νέα Στρατηγική Αντίληψη” για την συνολική του αναβάθμιση» ενώ  υποστηρίζει ότι η Σύνοδος έρχεται να υπενθυμίσει ότι το ΝΑΤΟ « υπήρξε η πιο δολοφονική πολεμική μηχανή στην ιστορία, παίρνοντας από τα αμέτρητα πραξικοπήματα και εισβολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Μέσης Ανατολής, την ενίσχυση εθνικιστικών και φασιστικών ομάδων, την στήριξη σε στρατιωτικές χούντες όπως η ελληνική, τους βομβαρδισμούς στην Γιουγκοσλαβία κ.α.

Παράλληλα το Δίκτυο επισημαίνει ότι « η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας μεγαλώνει στο πλαίσιο του άδικου και αντιδραστικού και από τις δύο πλευρές ανταγωνισμού αστικών τάξεων ναι κυβερνήσεων.Σε όλο τον κόσμο οι εξοπλισμοί, η πολεμική προετοιμασία για τη  δημιουργία πολεμικών αξόνων και η όξυνση των ανταγωνισμών ενισχύονται, μαζί με την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου στους εργαζόμενους στο εσωτερικό κάθε χώρας.»

Η ανακοίνωση καταλήγει με την επισήμανση ότι «ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα, με διεθνιστικό, ταξικό χαρακτήρα και αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό είναι εξαιρετικά αναγκαίο στις μέρες μας» και καλεί τους πολίτες «Με αντιπολεμική — αντιιμπεριαλιστική και αντικαπιταλιστική δράση να μπλοκάρουμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΙΙΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΡΩΣΙΑΣ, να παλέψουμε για να, φύγουν οι βάσεις και τα πυρηνικά, για την έξοδο της χώρας από τη δολοφονική πολεμική μηχανή τον ΝΑΤΟ να συντρίψουμε τη σιδερένια φτέρνα τον κεφαλαίου, δεν πολεμάμε για τα συμφέροντά του. Καμία εμπλοκή στα σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. Διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη των λαών όχι στους πολεμικούς εξοπλισμούς -λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες»

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BA%CE%BA%CE%B5-%CE%BC-%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CF%84%CF%85%CE%BF-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B3%CF%8D%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

%d bloggers like this: