Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. 28χρονη εμπλεκόμενη στην παρασκευή-εξαγωγή διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT)
31 May 2022
Χαλκιδική: Σε ανακριτή παραπέμφθηκε ο 56χρονος που συνελήφθη για βιασμό 22χρονης
31 May 2022

Διαμαρτυρία του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων έξω από το κατάστημα της Eurobank (+Φώτο +Βίντεο)

Κινητοποίηση έξω από το κατάστημα της Eurobank στην οδό Πλαστήρα πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης (31/5) μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Ν. Καρδίτσας.

Η κινητοποίηση είχε το χαρακτήρα διαμαρτυρίας σχετικά με τα όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ημέρες -και με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Eurobank – Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου-  ότι υπήρξαν επισκέψεις υπηρεσιακών κλιμακίων της Τράπεζας στο τοπικό κατάστημα, αλλά και σε άλλα καταστήματα της Θεσσαλίας, όπου μέσω προσωπικών συναντήσεων με υπαλλήλους τους προτάθηκε η  μετακίνηση τους σε άλλους νομούς ή η συμμετοχή τους σε πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

.Τα μέλη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και υπαλλήλων σε σχέση Ιδιωτικού Δικαίου κρατώντας πανό και  μοιράζοντας φυλλάδια  εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους εργαζόμενους της Τράπεζας και παράλληλα τη διαμαρτυρία τους για τη στάση της διοίκησής της που, όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, προσπαθεί να οδηγήσει  τους εργαζόμενους σε εθελούσιες εξόδους.

«Επιβεβαιώνεται ότι ο συνδικαλισμός της εργασιακής ειρήνης, της διαχείρισης και του εργοδοτισμού, οδηγεί από ήττα σε ήττα, από απειλές σε απολύσεις, από εκδικητικές μεταθέσεις σε αναγκαστικές εθελούσιες. Το όνειρο της εργοδοσίας είναι το τσάκισμα των δικαιωμάτων μας ώστε να διασφαλίσει την κερδοφορία της το επόμενο διάστημα, να εξασφαλίσει καλύτερη θέση στον ανταγωνισμό που υπάρχει στον τραπεζικό κλάδο. Αυτή η εξέλιξη από την μια θα σηματοδοτήσει για μια σειρά από τμήματα εργαζομένων στην ανεργία ενώ για κάποια άλλα χειροτέρευση όρων δουλειάς, η εντατικοποίηση, περεταίρω τσάκισμα των δικαιωμάτων.

.Οι εργαζόμενοι δεν είναι πρόβατα για σφαγή ,να θυσιάζονται αυτοί και οι οικογένειες τους για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων» επισημαίνουν στην ανακοίνωση που διένειμαν στους πολίτες τα μέλη το Σωματείου απαιτώντας παράλληλα να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις εργασίας τους,να ακυρωθούν οι εθελούσιες -απολύσεις και οι εξαναγκαστικές μεταθέσεις, να μη γίνει καμιά περικοπή των εργασιακών  δικαιωμάτων των εργαζομένων της τράπεζας.

«Σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Λέμε όχι στην εργασιακή περιπλάνηση.» καταλήγει η ανακοίνωση του Σωματείου

Κωστής Κριτσιάνης

Πηγή: https://www.karditsalive.net/karditsa/topiki-epikerotita/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%8B%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%AD%CE%BE%CF%89-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-eurobank-%CF%86%CF%8E%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Comments are closed.

%d bloggers like this: