Βόλος: Άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε ζαχαροπλαστείο
2 Οκτωβρίου 2020
Φιλοξενία με προθεσμία για τους πρόσφυγες
2 Οκτωβρίου 2020

Διευρυμένη σύσκεψη για το Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της περιφέρειας Αττικής

Η πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Αττικής βρέθηκε στο επίκεντρο διευρυμένης σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της περιφέρειας και υπογράμμισε ότι σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις που θα αφορούν στις νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Συμπλήρωσε ότι έχουν παραδοθεί στους δήμους της Αττικής 80 νέα απορριμματοφόρα και 9000 καφέ κάδοι ανακύκλωσης για την δημιουργία δικτύου συλλογής βιοαποβλήτων και πως στόχος της περιφέρειας Αττικής είναι να εξασφαλιστούν επιπλέον οι 100 απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων, καθώς και 40.000 καφέ κάδοι. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα πράσινα σημεία και στις γωνιές ανακύκλωσης. Επίσης στα ζητήματα των υγρών αποβλήτων διαπιστώθηκε πρόοδος και σημειώθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την επεξεργασία λυμάτων στο σύνολο της περιφέρειας Αττικής.

Από την πλευρά του ο Κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού στην Αττική, τόνισε ότι υπάρχει μια παραγωγική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της Περιφέρειας και υπογράμμισε ότι ο Πρωθυπουργός δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, τόσο σε εθνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο Αττικής.

Το Σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής

Το σχέδιο της Περιφέρειας Αττικής αφορά μεταξύ άλλων, εφαρμογή συστήματος διαλογής στην πηγή και δημιουργία ρεύματος συλλογής βιοαποβλήτων, επικαιροποίηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Απορριμμάτων, κατασκευή νέων Μονάδων Επεξεργασίας Απορριμμάτων και δημιουργία 1.000 γωνιών ανακύκλωσης σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Comments are closed.

Αρέσει σε %d bloggers: