Αντιπεριφερειάρχης Νέων Τεχνολογιών- Μεταφορών-Επικοινωνιών ο κ. Ιωάννης Τέας
4 February 2022
Bloomberg: Ξεκίνησε κατά «λάθος» την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
5 February 2022

Δολοφονία Άλκη: «Ο αθλητισμός είναι τραγούδι χαρά, ομορφιά, εμείς το κάναμε πόνο και θάνατο» λέει ο «Παπά ΠΑΟΚ»

Στην άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη, του αδικοχαμένου οπαδού του Άρη, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο παπά-Χρήστος, γνωστός ως «Παπά-ΠΑΟΚ».

Με λόγια που χτυπούν κατ’ ευθείαν στην καρδιά μίλησε ο πατέρας Χρήστος, ευρύτερα γνωστός και ως «Παπά ΠΑΟΚ», για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

«Αυτό το γεγονός μας τρύπησε την καρδιά, μακάρι να τρύπησε και τα μυαλά μας και να μπει μυαλό εκεί μέσα, γιατί η κοινωνία σοκαρίστηκε μεν, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι πήρε και το μάθημα ολόκληρο, όπως πρέπει να πάρουμε το μάθημα, να ξυπνήσουμε πραγματικά και να δούμε τις ευθύνες μας» τόνισε ο πατήρ Χρήστος.

«Ακούω τον παππού, ακούω τον πάτερα, τη γιαγιά, και λέω τι υπέροχη οικογένεια, τι βάθος έχει, τι πνεύμα και τι πολιτισμό μας διδάσκει… Πολιτισμό, τη στιγμή που η κοινωνία σκότωσε τόσο άδικα το σπλάχνο της. Σε ποια οικογένεια το κάναμε αυτό το κακό… Γιατί χρησιμοποιώ πρώτο πληθυντικό; γιατί όλη μαζί η κοινωνία σκότωσε προχθές, δεν ήταν οι 5, 8, 10 αλήτες, όχι, ήμασταν όλοι μαζί γιατί όλοι μαζί πρέπει να τα προλαβαίνουμε αυτά και για να τα προλαβαίνουμε πρέπει κάτι να κάνουμε», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ.

«Πρέπει να σκύψουμε όλοι να δούμε πως θα ανέβει νια κοινωνία»

Κοιτώντας τη φωτογραφία του Άλκη ο ιερέας ανέφερε συγκλονισμένος: «Κοίτα χαμόγελο, το χαμόγελο αυτού του παιδιού το σβήσαμε τόσο απαράδεκτα, δεν ήταν δυστύχημα με αυτοκίνητο, ήταν αραχτό με την παρέα του στα σκαλοπάτια μιας πολυκατοικίας και κάποιοι πήγαν (και τον χτύπησαν) για ποιο λόγο;»

«Ντρέπομαι σαν φίλαθλος εξέφραζα κι εγώ την τρέλα μου, την αγάπη μου, το τραγούδι μου. Ο αθλητισμός πρέπει να είναι όντως τραγούδι χαρά, ομορφιά, εμείς τι το κάναμε; Πόνο και θάνατο. Πρέπει να σκύψουμε όλοι να δούμε πως θα ανέβει νια κοινωνία. Ας σκορπίσουμε αγάπη κι ας ζυμώνουμε πολιτισμό τα σχολεία μας οι σύλλογοι».

«Ζήτησα συγγνώμη από τον Άλκη, σου οφείλουμε όλη η κοινωνία κι εγώ πρώτα (…) αλλά και στην οικογένεια, την υπεροχή οικογένεια, ζητάω συγγνώμη εμείς της βάλαμε την κόλαση εκεί που είχε ένα παράδεισο» σημείωσε.

«Α ρε Άλκη, μας άφησες ένα χαμόγελο για να μας τρυπάει την καρδιά και να λέει ‘κάντε κάτι να μη χυθεί άλλο αίμα ούτε σταγόνα’» τόνισε ο πατήρ Χρήστος, ο οποίος προσφέρθηκε να προσεγγίσει τα παιδιά του ΠΑΟΚ για να μεταδοθεί το φίλαθλο πνεύμα.

in.gr

Comments are closed.