Συνεδριάζει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου το Δ.Σ. Αργιθέας
22 January 2024
Κ. Χατζηδάκης: «Η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες πηγές καλών ειδήσεων»
23 January 2024

Δορυφορική απεικόνιση της χιονοκάλυψης σε Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Στα «λευκά» φαίνεται πως «ντύθηκε» το μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Μακεδονίας μέσα από την δορυφορική απεικόνιση του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-3, του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus.

Ο δορυφόρος πέρασε από τη χώρα μας σήμερα Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, και τα δεδομένα του δείχνουν σε υψηλή ανάλυση την εκτεταμένη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας είναι καλυμμένο από χιόνι, εξαιρώντας ελάχιστες περιοχές γύρω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου σε χαμηλά υψόμετρα. Εκτός, της Δυτικής Μακεδονίας χιονοκάλυψη παρατηρείται και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο Κιλκίς καθώς και σε περιοχές του κάμπου του Αξιού.

meteo.gr


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/society/1573612/doryforiki-apeikonisi-tis-chionokalypsis-se-dytiki-kai-kentriki-makedonia/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=doryforiki-apeikonisi-tis-chionokalypsis-se-dytiki-kai-kentriki-makedonia

Comments are closed.

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: